Düşünür Koleji CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz, Kolej Genel Müdürü Fatih Karadağlı ve Düşünür Sakarya Kurucusu Sinem Uğurkan basın toplantısını düzenledi. Düşünür Koleji Kurucusu Behçet Yavuz, “Geçmişte Türkiye çapında birçok başarı hikayesine imza attık. Şimdi de bu güzel kente ve çağdaş insanlara yeniden hizmet etmenin onuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin birçok bölgesindeki okullarımızın zincirine Sakarya’yı da ekleyerek yeni bir güzelliği yaşayacağız, yaşatacağız.” dedi.

ÖĞRENCİYE ÖZEL
Gelecek 15-20 yıl içinde birçok mesleğin ya yok olacağını ya da dönüşüme uğrayacağını vurgulayan Yavuz, eğitim ve öğrenme süreçlerinin bu projeksiyona göre tasarlanmasının ve bu öngörüye göre yapılandırılmasının gerektiğini anlattı. Lise ve üniversiteye geçişte yapılan ulusal sınavlara da öğrencilerimi özel olarak destek programlarıyla hazırladıklarını vurgulayan Yavuz, ülkemizin bir gerçeği olan bu sınavlarda da üst düzeyde başarılı öğrenciler yetiştirdiklerini söyledi.

BİLİM, SANAT, SPOR
Basın toplantısında Genel Müdür Fatih Karadağlı da Düşünür Kolejine özel ve özgün olan eğitim sistemini akış şemalarına ve görsellerle anlattı. Karadağlı, “Farklı düşünen ve fark yaratan nesiller yetiştiren sistemimizin merkezinde ‘Düşünür Öğretmen Gelişim Akademimiz’ var, akademik kadromuzun mesleki yeterliliği ve gelişimi çok önemsiyoruz.” dedi. Karadağlı, başarılı olan öğrencilerin yanı sıra bilim, sanat ve spor alanında da başarılı; yetenekli olan öğrencileri desteklemek amacıyla, başarılarını ve yeteneklerini belgelendirmek koşuluyla burslar verileceğini belirtti.
Kolej Kurucusu Behçet Yavuz, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün aydınlattığı yolumuzda, Sakarya’mıza kolejimizin güzellikler getirmesini diliyorum.” vurgusu yaptı.

YENİ BİR SOLUK
Düşünür Sakarya Kurucusu Sinem Sezen Uğurkan ise; “Düşünür Koleji olarak küresel düzeyde lider okul olma vizyonu ile eğitimin geleneksel yapısını değiştirerek fark yaratan, yaratıcı, tasarım odaklı düşünebilen, problem çözme becerileri gelişmiş bireyler yetiştiriyoruz. Ülkemizin her noktasında öğrencilerin hayatlarına dokunarak onları 21. yüzyıl yaşam, düşünme ve iletişim beceriyle donatma konusunda okul olarak iddialıyız” dedi.

Editör: Haber Merkezi