Sakarya’da 186 bin öğrenci ve 11 bin dolayında öğretmenimiz, 18 Ocak 2019 Cuma günü karne dağıtım törenlerinin ardından yarıyıl tatiline çıkacak. İlimizde resmi karne töreni Valimiz Ahmet Hamdi Nayir’in katılımıyla Arifiye Kazım Karabekir İlkokulu’nda Saat 10.00’da yapılacak. 21 Ocak- 01 Şubat tarihleri arasında uygulanacak yarıyıl tatilinin ardından 2.Kanaat Dönemi 4 Şubat pazartesi günü başlayacak. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek. 

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı 1.Kanaat Dönemi Sonu Mesajı

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının birinci dönemini Sakarya’mızda huzurlu bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitimlerle, projelerle yoğun geçen bir ders döneminin başarıyla tamamlanmasında bizlere her zaman büyük katkı sağlayan başta Sakarya Valimiz olmak üzere tüm yerel yöneticilerimize, kurum ve kuruluşlara, basın mensuplarımıza, eğitime gönül vermiş hayırseverlerimize şükranlarımı arz ediyorum. 

2023 Eğitim Vizyonu’nun sabır, emek, samimiyet ve fedakârlık isteyen uzun sürecinde eğitim öğretim konusundaki atılım ve şahlanış stratejimizin yol haritasında en önemli faktör olan değerli öğretmen arkadaşlarım,

Özveriyle çalışarak geldiğimiz bu dönemin sonunda sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Bilimin rehberliğinde ve vicdanımızın pusulasında, iyi örneklerle bezeli nesiller yetiştirme hususunda gayretlerinizden dolayı sizleri kutluyorum. Sizler, öğrencilerimizin hayat kapılarını açan anahtarlarsınız; yolumuzda ışık, yol göstericiliğinizle aydınlatansınız. Yeni dönemde aynı şevkle öğrencilerimize ışık saçacağınıza yürekten inanıyorum.

21.yüzyıl Türkiye’sinin liderleri, öncüleri, uygulayıcıları olacak sevgili öğrenciler,

Çalışmak ve hayata ümitle bakmak, insanın en büyük sermayelerindendir. Bu sermayeye sahip olduğunuzu ve başarı yolunda bunu en iyi şekilde kullanacağınızı, istediğiniz zaman büyük işler başarabileceğinize inancım tamdır. Başarının, durağan bir kavram olmadığını emek vererek yapılan çalışmaların sizlere başarı sağladığını biliyorsunuz. Üşenmeyin, ertelemeyin, vazgeçmeyin. Sizlerin başarısı, ülkemiz ve milletimizin başarısıdır. Geleceğin Türkiyesi sizlerin özgüveni, sorumluluk bilinci ve gayretleri ile inşa olacaktır. Başarınız başarımız, mutluluğunuz mutluluğumuz, üzüntünüz bizim üzüntümüzdür. Bütün gayretimiz, çalışmalarımız, hayallerimiz sizin adınıza. Çünkü hayatımızı anlamlı kılan sizlersiniz. Bu duygu ve düşüncelerle ekranlarda değil, akranlarınızla ve ailenizle geçirdiğiniz eğlenceli bir tatil diliyorum.

“Çocuklarımız” ortak paydasında birleştiğimiz saygıdeğer velilerimiz,

Hepimizin en kıymetli varlığı, geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızın iyi bir eğitim alması, şahsiyetlerinin şekillenmesi ve iyi bir meslek sahibi olması için büyük özveride bulunduğunuz bir dönemin sonuna geldik. Ciğerparemiz evlatlarımıza rehberlik ederek hep birlikte yeni döneme hazırlanmalıyız. Ara tatilde çocuklarımızın ders çalışmaya zorlanmasından ziyade sabrını, azmini ve dirayetini geliştirici doğa etkinlikleri, sosyal faaliyetler, fiziksel bazı aktiviteler yapılabilir. Tatili çocuklarımıza ulaşmak için altın bir anahtar olarak değerlendirmenizi rica ediyorum. Aile bağlarını güçlendiren, toplumumuzun tüm fertlerinin öğrenmeyi bir yaşam tarzı haline getirdiği, birlikte kaliteli zaman geçirildiği, aile birliği içinde hep beraber kitap okudukları, sinemaya, tiyatroya, sanatsal ve sportif faaliyetlere katıldıkları bir tatil dönemi olmasını temenni ediyorum.

Her anını;  ülkemizin geleceğine yönelik verdiğimiz emeklerle taçlandırdığımız 2018-2019 eğitim-öğretim yılının 1. Kanaat döneminin sona erdiği bugünlerde emeği geçen yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, velilerimizi ve eğitim camiasında görev alan tüm personelimizi özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yarıyıl tatili diliyorum."

Editör: Haber Merkezi