İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

ARAPÇANIN ÖNEMİ
Programın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı yaptı. UNESCO Yürütme Kurulun tarafından 18 Aralık tarihinin Dünya Arapça Günü olarak ilan edildiğini belirten Prof. Dr. Bostancı, konuşmasında Arapçanın öneminden bahsetti. Kur’an-ı Kerîm’in ve İslamî ilimlerin kaynaklarının dili olması dolayısıyla Arapça’nın Müslümanlar için çok önemli olduğunu kaydeden Bostancı, “Dünya genelinde Müslümanlar için vahiy dili olarak kabul gören Arapça, kültürel mirasımızın dili olması bakımından da yeni nesiller tarafından öğrenilmesi kaçınılmaz bir dildir” dedi. Bostancı, “Arapça, günümüzde önemini ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gittikçe artıran bir dil olması hasebiyle ülkemizde de günden güne daha büyük bir taleple karşılaşılmaktadır. Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğumuzu bu anlamlı gün münasebetiyle düzenledikleri etkinlikten dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

KUR’AN TİLAVETLİ VE ŞİİR DİNLETİSİ
Yoğun ilgi gören program, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Haluk Karakoç’un Kur’an-ı Kerîm tilavetiyle başladı. Arapçanın öneminin ve zenginliğinin anlatıldığı bir video izletilen program, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ammar Nur’un şiir dinletisi ile devam etti. Programda ayrıca Musa el-Ensari’nin organize ettiği ödüllü Arapça yarışması gerçekleştirildi. Program, Mevlana Değişim Programıyla Ürdün Ceraş Üniversitesi’nde eğitim görmüş olan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Özlem Demir’in izlenimlerini paylaştığı konuşması ve Arapça ilahi dinletisinin ardından sona erdi. Programın sonunda katılımcılara meşhur Arap yemeği olan felâfil ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi