Yunanistan, İspanya, Litvanya ve Romanya’dan toplam 42 katılımcının yer aldığı proje kapsamında Sakarya’ya gelen misafir gençler, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’u ziyaret etti. Geri dönüşüm faaliyetleri ve iklim değişikliği ile ilgili farkındalık aktiviteleri içeren projeleri hakkında Durmuş’a bilgi veren yabancı misafirler özellikle köy havası içerisinde yaşadıklarının hayatlarının en güzel hatırası olduğunu belirtti.
DOSTLUKLAR KURULUYOR
Ülkelerinde Türkiye için çok güzel paylaşımlarda bulunmalarını arzu ettiği misafir gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, Erasmus ve benzeri Avrupa Birliği projeleriyle dünya ülkelerindeki gençlerin birbirleriyle tanışmalarına fırsat sağlanmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Aynı projede birlikte çalışan farklı ülke gençlerinin kurdukları dostluklar sayesinde dünya barışına yönelik umutların da hiçbir zaman tükenmeyeceğini belirten Durmuş, bu tür projelere öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımlarını arttırmak için yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi.   
Sakarya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden misafir gençler kendilerine imkan sağlayanlara teşekkür ederken, Sakarya’nın doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi