LGS puanlarına göre çeşitli oranlarda bursluluk imkânı sağlayarak, her öğrencinin uluslararası standartlarda eğitim almasını sağlayacak. Sınırlı sayıdaki kontenjanlardan yararlanmak LGS sonuç belgesiyle başvuru yapılması gerekiyor.

DÜNYA STANDARTLARINDA EĞİTİM
t-MBA, İşletme Yüksek Lisansı Programı’nın lise öğrencilerinin düzeyine uyarlandığı hali. Rekabetin son derece yoğun yaşandığı günümüzde Doğa Koleji öğrencilerine, standart müfredat dışında farklı yetkinlik ve becerileri kazandırarak, onları bu rekabette bir adım öne taşımayı amaçlıyor.

Dünyanın en saygın ve önemli eğitim akreditasyonu şirketi Pearson tarafından, Türkiye'de ilk defa K-12 seviyesinde bir modeli onayladı. Yabancı üniversiteler ve eğitim kurumlarının, bir kalite standardı olarak benimsediği Pearson akreditasyonunun alınmasında Doğa Koleji'nin lise eğitimi için geliştirdiği t-MBA Eğitim Modeli, uygulamaları ve kazanımları yerinde incelendi. Model bu değerlendirmeden tam puan alarak en üst seviyeden akredite edildi. Doğa Koleji öğrencileri, liseden mezun olurken bir değil iki diploma sahibi olarak mezun oluyorlar. t-MBA Diploması, yurt dışında eğitim görmeleri için büyük bir kolaylık ve prestij sağlıyor.

ÖĞRENCİ MECLİSLERİ
t-MBA eğitim modelinin en önemli kazanımı ise Öğrenci Meclisleridir. Demokratik bir seçimle oluşturulan Öğrenci Meclisleri okulun karar alma sürecine aktif rol alır. Yürüttüğü her projenin tanıtım, organizasyon, lojistik ve finans çalışmalarını yürütür. Yönetim ve organizasyon becerilerinin yanı sıra kendini ifade etme ve inisiyatif kullanımı sayesinde çalışmaların, öğrencilerin özgüvenine temel bir katkısı olur. Özellikle sosyal sorumluluk projeleri, kültürel farkındalığı ve kendini değişik platformlarda ifade etme becerisini geliştirir. Her proje için kurulan ayrı komisyonlar, her öğrenciye sosyal sorumluluk ve inisiyatif alma bilincini öğrenme fırsatı tanır.

t-MBA AKADEMİK PROGRAMI
Öğrenciler Ekonomi, Pazarlama, Para Yönetimi, Girişimcilik, İnsan Kaynakları, Uluslararası İlişkiler ve AB İlişkileri, Yönetim ve Organizasyon, Ticaret Hukuku, Sistem Dinamikleri ve Veri Madenciliği derslerini görür. Her sene düzenlenen iş projesi yarışmaları öğrencilerin bu derslerde öğrendikleri kavramları pratiğe geçirme şansı tanır. t-MBA akademik programı, meslek seçmek ve bireysel kariyer planlaması yapabilmek için ortaöğretim yıllarında öğrencileri bu konuda bilinçlendirir. Öğrenciler mesleki gözlem uygulamaları ile 9. sınıftan itibaren ilgi duydukları alanda çeşitli meslekleri tanıma imkânı bulur. t-MBA seminerlerinde öğrenciler; mesleki kariyerlerinde belli bir noktaya gelmiş, değişik meslek gruplarından farklı profilde rol modelleriyle karşılaşır.

YABANCI DİL
Doğa Koleji, eleştirel düşünme ve global düşünme becerilerini kazandırmaya yönelik bir programla öğrencilerine en iyi şekilde İngilizce eğitimi veriyor. Her öğrencinin beceri ve bilgisine göre farklı dil seviye grupları içerisinde eğitim alabilmesini sağlıyor.

Doğa Koleji’nde öğrenciler dil özgeçmişleri göz önünde bulundurularak farklı dil seviye grupları içerisinde eğitim alıyorlar. İngilizce eğitiminin akademik müfredatını CEFR(Avrupa Dil Ortak Çerçevesi) oluşturuyor. Çünkü bu çerçeve, dünya üzerinde ortak bir dil oluşturuyor. Böylelikle Doğa Koleji liselerinden mezun olan öğrenciler dünyanın her yerinde iletişim kurabiliyor, hayatın içinde yer alabiliyor, iş dünyası ve akademik dünyada farklarını ortaya koyabiliyor ve ayın zamanda TOEFL, IELTS gibi akademik sınavlara hazırlanıyorlar.

BAŞARININ ANAHTARI
Doğa Koleji, 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin sınav önceliklerini dikkate alarak yoğun bir akademik program sağlıyor. Fark yaratan eğitim uygulamalarının yanı sıra, üniversiteye giriş sınavında da fark yaratmaya devam ediyor. Danışman öğretmen sistemi ile Doğa Koleji’nde her öğrencinin danışman öğretmeni, öğrencisinin akademik gelişimini izleyerek, ders çalışma becerilerinin öğrenilmesi, ders çalışma programlarının oluşturulması, öğrencilerin ödevlerinin takip edilmesi, okuldaki yazılı sınavlarının, test sınavlarının izlenmesi, ihtiyaç olduğunda öğrencinin etütlere yönlendirilmesi gibi çalışmalar yapıyor.

Editör: Haber Merkezi