Destekleme ve Yetiştirme Kurslarından sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu, 2018-2019 eğitim öğretim yılı yaz dönemi kursların uygulandığı okulları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BİLGİ VERDİ
Geçen yaz dönemine göre bu yıl öğrenci sayısının daha fazla olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu kursların MEB’in belirlediği esaslar ve program dahilinde yürütüldüğünü belirterek; “Tüm dersleri kapsayan kurslarımız 5,6, 9 ve 10.sınıflar için en fazla 5 dersten haftada 12 saate kadar uygulanırken, 7 ve 8.sınıflar için en fazla 6 dersten haftada 18 saate kadar, 11 ve 12. sınıf ile mezun öğrencilerimiz için en fazla 6 dersten haftada 24 saate kadar uygulanabiliyor. 29 bin 733 öğrencimizin katıldığı kurslarımızda 502 öğretmen görev yapıyor.” dedi.

HAZIRLIK  
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş yaz dönemini dinlenerek ve faaliyetle geçirecek öğrencilerimiz için önümüzdeki yıla hazırlık anlamı taşıyan destekleme ve yetiştirme kurslarının bir fırsat olduğunu ifade ederek, yaz dönemi boyunca devam edecek kursların uygulanmasında emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür etti. Durmuş kurslara katılan öğrencilerimize de başarılar diledi.

8 Temmuz- 1 Eylül tarihleri arasında yapılacak kurslara bu yıl ilimiz genelinde 29 bin 733 öğrenci katılıyor.

Editör: Haber Merkezi