UNITY IN DIVERSITY
Türkiye, İspanya, Romanya, Bosna-Hersek, Moldova ve Polonya ile ortak yürütülen projede, öğrencilerin çoğu zaman evlerinden bile çıkamadıkları bu süreçte onlara sınırları aşıp sanal yurt dışı gezisi imkanı sundu. Her ülke öğrencilerinin kendi kültürünü anlatıp, birlikte farklı oyun ve meydan okuma etkinlikleri ile eğlenip İngilizce iletişim kurdukları çevrimiçi toplantıların yanı sıra çeşitli etkinlikler ve çalışmalar düzenlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 5 kıtadan 28 ülkeden çocuğun şarkı söylediği The Voices of Unity programı düzenlendi. Proje ile öğrenciler, tüm dünyadan arkadaşlar edinme ve diğer kültürleri tanıma, bilgisayar becerilerini geliştirme aynı zamanda da İngilizce pratiği yapma açısından bulunmaz bir fırsat elde ettiler.

ALL BOOKS TALK
Kitapların insanların en yakın arkadaşı olduğu söylenir çoğu zaman. Bu sözden ilham alarak şunu söylemek de mümkün aslında: Tüm kitaplar konuşur yani “All Books Talk” Öğrencilere İngilizce kitap okuma alışkanlığı kazandırma, İngilizce anlama ve ifade becerilerini geliştirme hedefiyle yola çıkılan projede birçok yerli ve yabancı yazarla söyleşiler yapıldı, webinarlar düzenlendi, kitaplar okundu ve onlarla ilgili teknoloji tabanlı birçok faaliyet gerçekleştirildi.

SHAPE THE FUTURE
"Shape The Future" (Geleceği Şekillendir) öğrencilere kendini tanıma, geleceğe yön verme, kariyer planlama ve girişimcilik ruhu kazandırma hedefi üzerine kurulan projede öğrenciler kendi ilgi alanlarına göre hayallerindeki şirketlerini kurup, büyüttüler; çok çeşitli meslek gruplarından başarıları, girişimcilik ve azimleriyle onlara ilham verecek kişilerle kariyer günlerinde buluşup sohbet ettiler. Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi eski mezunlarından Berker Acır, Berke Bayındır ve Mehmet Berker Avcı da kariyer günü konukları arasında yer alması öğrencilere ayrı bir heyecan verdi.

CLIMATE CHANGE
Türkçe anlamı İklim Değişikliği olan bu projede Hırvatistan ve Türkiye’den öğretmen ve öğrencilerin İklim değişikliğini ve etkilerini anlama; neler yapılabileceği konusunda bilinçlenme amacıyla bir araya geldiği projede deney, araştırma ve sunum çalışmaları yapıldı ve bir çok webinar düzenlendi. Öğrenciler, ‘Cennette İlk Sofra’ ve ‘Bilge Kadın’ kitaplarının yazarı Mine Ataman ile iklim değişikliğinin tarım üzerine etkilerini, yeme alışkanlıklarımızın nasıl değişeceği üzerine sohbet ettiler; 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof Dr Yusuf Demir ile suyun önemi, iklim değişikliği sonucu insanlığı gelecekte nelerin beklediği, suyumuza nasıl sahip çıkılması gerektiği üzerine söyleşi gerçekleştirdiler. Öğrencilere proje sonunda gelecekte onlara nefes olması için adlarına dikilen ağaçlarla oluşturulan bir hatıra ormanı hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi