İLK GÜN
Festivalin ilk gününün konukları Cemil Meriç SBL öğretmenlerinden Hüseyin Tunca, şair/yazar Ercan Yılmaz, Heyamola Yayınları ve Roman Kahramanları Dergisi editörü Ömer Asan ve “Artık Hayatımdan Çıksan Diyorum” romanının yazarı Oğuz Şenses oldu. Konuklar kendi roman kahramanlarını ve Roman Kahramanları Dergisinin hikayesini anlattı.

İKİNCİ GÜN
Festivalin ikinci gün konukları ise “Tehdit Mektupları”, “İnceldiği Yerden” romanlarının yazarı ve çevirmen Aslı Biçen ve “Entelektüel”, “Kış Ruhu” kitapları gibi birçok önemli eserin çevirmeni Tuncay Birkan. Konuklarımız çeviri sanatı ve roman hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

KARAKTERLER
Festivalin üçüncü gününde, “Zira” ve “Yarım” kitaplarının yazarı Ethem Baran romanlar hakkında söyleşi gerçekleştirdi. Festivalin son günü öğrencilerinden Betülay Yazar ve Naz Türker, Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Can Karaboğa ve Esra Çun kendi roman karakterlerini anlattı.

SERGİ
Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri kendi roman kahramanlarını canlandırdılar ve okulun her köşesinde roman karakterlerini simgeleyen mekanlar oluşturuldu. Her gün romanlardan uyarlanan film gösterimleri gerçekleştirildi ve “Roman Kahramanları Fotoğaf Sergisi” oluşturuldu. Roman kahramanları tarafından “Romanlardan Pasaj Dinletisi” gerçekleştirildi

Editör: Haber Merkezi