Geçen yıl yaptığı etkinlikler büyük ses getiren Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi bu yıl da Roman Kahramanları Festivali'ni yoğun bir programla gerçekleştirdi. Sergiler, söyleşiler, mini konserler, canlandırmalar, imza günü etkinlikleri başta olmak üzere birçok etkinlik öğrencilerle ve dışarıdan gelen misafirlerle buluşturuldu. 
Açılışı Maltepe Üniversitesi'nde Millî Eğitim eski Bakanı Nabi Avcı, Ortaöğretim eski Genel Müdürü Yusuf Büyük ve Maltepe Üniversitesi Rektörü Şahin Karasar'ın da bulunduğu geniş bir katılımla gerçekleşen festivalin açılış konuşmasını festival genel sekreteri Ercan Yılmaz yaptı.

----


Festival kapsamında Türk edebiyatının ve düşünce dünyasının önemli isimlerinden Necati Mert, Faruk Duman, Sibel K. Türker, Ethem Baran, Osman Semih Albayrak, Besim Dellaloğlu'nu ağırlayan Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, ildeki farklı okullardan edebiyat öğretmenlerinin ve öğrencilerinin katılımıyla paneller de gerçekleştirdi. 
Büyük beğeni toplayan Roman Kahramanları Festivalinde İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş başta olmak üzere şehir içinden ve dışından birçok misafiri ağırlayan CMSBL, Türkiye genelindeki etkinliklere bir kez daha öncülük etmiş oldu.

Editör: Haber Merkezi