Veliler maddi olarak çok zorluk çekiyordu, sadece annelik babalık görevini yerine getirmek için adına o astronomik rakamlara bakmadan çocuğuna kaynak kitap almaya özen gösteriyorlardı. Millî Eğitim Bakanlığının 2022-2023 eğitim öğretim yılında, 2. Ve 12. Sınıf öğrencilerine, yardımcı kaynak kitaplarını ücretsiz olarak dağıtması Öğrenci ve velileri büyük bir yükten kurtuldu.


Öğrenci velileri çocuklarının gideceği okulları ziyaret ederek sınıflarda masanın üzerindeki, yardımcı kaynak kitaplarını görünce, ailelerin bütçelerini rahatlatacak bir adım olduğunu ve çok mutlu olduklarını söylediler. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Sakarya İl Milli eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen bir milyon 2 yüz bin adet yardımcı kaynak kitapları, okullarda sıraların üzerinde yerlerini aldı.


Okulların tüm ihtiyaçlarının giderildiğini vurgulayan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, "Bakanlığımız tarafından bir milyon 2 yüz bin ücretsiz yardımcı ders kitabını gönderdi ve bizlerde dağıtımını yaptık. Bu sene ilk defa yardımcı kaynak kitapları da 2. Sınıftan 12. Sınıflara kadar çocuklarımızın ders masasında hazır olarak bekliyor. Yaklaşık bir milyon yardımcı ders kitapları bu yıl çocuklarımızın sıralarında olacak. Böylelikle ailelerimize yük getiren yardımcı kaynak kitabı sorunu da Bakanımızın katkılarıyla girişimleriyle son bulmuş oldu. Kitaplarımızın dağıtımını yaptık, İnşallah 5 Eylül de uyum haftasında ve 12 eylülde tüm çocuklarımıza yardımcı kaynak kitapları masalarında hazır bekleyecektir. Yaklaşık 80 milyon liralarım bir onarım çalışmaları yapıldı ve okullarımızın tüm ihtiyaçları da giderildi. Yine bu sene ilk defa olarak Bakanlığımız İlk Okul ve Orta Okullarımızda harcama yetkisi yaptı, Okullarımıza alınacak olan kırtasiye malzemeleri için ödenekler gönderildi ve aynı zamanda temizlik malzemesi alımı kapsamında okullarımıza gelen ödeneklerle Meslek liselerimizi üzerinden bütün okullarımıza ödenekler gelmiş şekilde bekliyor. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaklaşık 200 bin öğrencisi 16 bin öğretmeniyle 2022, 2023 eğitim yılına sorunsuz bir şekilde girecektir. Velilerimiz öğrencilerimizle birlikte okula gidip, ücretsiz ders kitaplarını ve yardımcı kaynak kitaplarını masaların üzerinde gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. Bizim şu an yaklaşık 780 kurumumuzun tamamına 2. Sınıftan 12. Sınıfa kadar bütün öğrencilerimize yardımcı kaynak kitapları ve ücretsiz ders kitapları masaların üzerinde öğrencilerimizi bekliyor" dedi.

Okul Müdürü Tuğba Tunar, "Bu sene ilk defa yapılacak olan yardımcı kaynak kitaplarının tedarikini sağladık ve masaların üzerlerine koyduk. Öğrencilerimiz ve velilerimiz okulumuza ziyarete geldiğinde sınıflarda masaların üzerlerinde ders kitaplarını ve yardımcı kaynak kitaplarını gördüğünde büyük bir mutluluk duyuyorlar ve mutluluklarını da bizlere bu şekilde ifade ediyorlar. Bu konuda bizlere yardımcı olan Sayın bakanımıza da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öğrenci velisi Recep Almaz da bu uygulamanın güzel bir uygulama olduğunu belirtirken, "Bir veli olarak bu yıl yardımcı kaynak kitaplarının ücretsiz dağıtılması bizler veliler olarak gerçekten çok önemli ve bu uygulama gerçekten iyi bir uygulama oldu. Bizler veliler bu yardımcı kaynak kitaplarını çeşitli kitap evlerinden almaktansa, çocuklarımızla birlikte sınıfa girdiğimizde masanın üzerinde hazır olması, bizlere şu duyguyu da veriyor, biz eğitim ve öğretim yılına hazırız anlamında, tabii okul idaresinin yaptığı çalışmada çok önemli, bu bizim için ayrı bir hava oldu güzel bir uygulama oldu bu konuda herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak kitapların ücretsiz olmasının çok önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Öğrenci Velisi Aslı Sezer, "Ders kitapları ücretsizdi ama kaynak kitapları ücretli idi, şu anda kaynak kitaplarının da Devletimiz tarafından ücretsiz olması biz velileri gerçekten çok mutlu etti. Bu kitaplar sayesinde çocuklarımız her türlü bilgiye ulaşması konusunda ben çok mutlu oldum çok iyi bir uygulama olmuş herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenci Velisi Ömer Sezer çok mutlu olduğunu vurgularken, "Bugün çocuğumla okula geldiğimde, sınıfta masaların üzerinde kitaplar ve yardımcı kaynak kitapları hepsi hazırlanmış ve masanın üzerine koyulmuş, bizler veliler olarak bu konuda gerçekten çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.
Hem bizim için hem çocuklar için hem de Öğretmenler için büyük bir avantaj olacaktır, hem ekonomik olarak ve verilen kaynak kitaplardan faydalanmak için büyük bir avantaj olacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Okula başlayacak olan öğrenci de okulun bir an evvel açılmasını istediğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi