Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre bursluluk sınavı sonuçlarının 28 Eylül'de açıklanması bekleniyordu.27 Eylül Pazar akşamı, MEB'in sonuç açıklama sayfasından ilan edildi.

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen 2020 MEB bursluluk sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen konular arasında yer almaya başlamıştı.

Eylül ayının ilk haftası gerçekleştirilen bursluluk sınav sonuçları için binlerce öğrenci ter dökmüştü. Eski adıyla PYBS yeni adıyla İOKBS sınavı sonuçlarında beklenen açıklama erken geldi. MEB'in sonuçları yarın açıklaması beklenirken, İOKBS sonuçları adayların erişimine açıldı. 

SONUÇLAR NASIL SORGULANIR?
MEB'in yaptığı açıklamanın ardından bursluluk sınavı sonuçları MEB. gov. tr adresinden erişime açıldı. Sınav sonuçları öğrenci T.C kimlik no ve şifresi ile sorgulanacak.

SONUÇLAR ERKEN AÇIKLANDI

MEB takvimine göre, Sınav sonuçları 28 Eylül 2020 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecekti. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

BURSLAR NE ZAMAN ÖDENMEYE BAŞLANACAK?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenmeye başlanacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi