2021-2022 Eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla Budaklar İlkokulunda düzenlenen karne törenine; Vali Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Kaymakamı Oktay Kaya, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, il millî eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ana sınıfı ve ilkokul sınıflarına karnelerini ve hediyelerini veren Vali Çetin Oktay Kaldırım ve protokol üyeleri; il genelindeki 692 okulda 198 bin öğrencimize ve yaklaşık 14 bin öğretmenimize iyi tatiller diledi.

Budaklar İlkokulunda karne törenine katılan Vali Kaldırım ve protokol üyeleri; öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti.

Karne töreninde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Salgın dönemi nedeniyle uzun bir aradan sonra ilk kez karne töreni gerçekleştirdik. Çocuklar mutlu, bizler de heyecanlı ve mutluyuz. 692 okulda 198 bin öğrencimize karne veriyoruz. Gayet başarılı ve huzurlu bir dönem geçirdik. İnşallah çocuklarımız huzurlu bir şekilde dinlenerek, eğlenerek tekrar okullarına dönecekler. Ben özellikle eğitimcilerimizi, velilerimizi, öğrencilerimizi, idarecilerimizi, İl Millî Eğitim Müdürümüzü, belediye başkanlarımızı, kaymakamlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Emek veren, katkı sunan herkese, eğitim camiamıza özellikle öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Karne törenine katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de konuşmasında “Pandemi münasebetiyle, bir takım kuşkularla ve kararlılıkla açılmış olan okullarımızın birinci yarıyılını doldurmuş olduk. Valimizin de dediği gibi hiçbir aksaklık olmadan yarıyılı tamamlamış olduk. Bugün de Valimizin koordinasyonunda Budaklar İlkokulunda bir tören gerçekleştirdik. Evlatlarımızla hasbihal ettik. Ben bütün öğrenci kardeşlerimize, ailelerine, hocalarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah ikinci yarıyılın daha heyecanlı, daha kontrollü bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı değerlendirmede “Uzun bir aradan sonra bugün karnelerimizi verdik. Birinci dönem kazasız belasız bitti. Ben bunun için başta Sayın Valimiz olmak üzere belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 198 bin öğrencimiz bugün karnelerini aldılar. 15 günlük bir süreç var. Bu süreçte öğretmen arkadaşlarımız gönüllü olarak hizmet içi eğitimlerine devam edecekler. Tekrar çocuklarımıza kavuşacağımız günü bekliyoruz. Eğitim-öğretim faaliyetlerimize yeni projelerle ikinci dönem itibarıyla hızlı bir şekilde devam edeceğiz." dedi.

Editör: Haber Merkezi