MESLEĞİN ŞARTLARI VE ZORLUKLARI
Öğrenciler Eğitmen Emre Avcı ve İtfaiyeci Şenol Vural nezaretinde birimleri gezerek itfaiyecilik mesleğinin şartlarını ve zorluklarını öğrendiler. Komuta merkezine de giren minik öğrenciler örnek bir yangın ihbarının nasıl yapılacağını ve bu ihbarı yaparken nelere dikkat edilmesi konusunda bilgi aldılar. Özellikle itfaiye araçlarının bulunduğu garaj öğrencilerin çok ilgisini çekti. Sırayla araçlara çıkarak direksiyonda poz veren öğrenciler bu şekilde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

"KUTSAL BİR MESLEK"
İtfaiyecilik mesleği ile ilgili öğrencilere değerlendirmede bulunan Eğitmen Emre Avcı "İnsanların canını ve malını korumak ve kurtarmak amacıyla kendi canını ortaya koyduğu kutsal bir meslektir. Her mesleğin sıkıntıları olduğu kadar itfaiyenin de sıkıntıları vardır. Bunların en başında itfaiyecilik insanların canını ve malını kurtarırken olay yerinde karşılaştıkları zorluklardır. Bu meslek sevilerek yapabilecek gönül verilerek yapılabilecek bir meslek. Personel arkadaşlarımızın hepsi bu mesleği severek ve gönülden yapmaktadır. Buda ekibimizin yangınlardaki ortaya koyduğu başarından belli olmaktadır” dedi.

TEŞEKKÜR
Adabilim Okulu Anasınıfı öğretmeni Sümeyye Sevim ziyaret ile ilgili olarak İtfaiye dairesi personeline teşekkür ederek “Öğrencilerimiz için bilgilendirici ve bir o kadarda keyifli bir ziyaret oldu. Bu vesile ile merak etmiş oldukları birçok soruya da cevap buldular. Gezi süresince bizlere eşlik eden yetkililere teşekkür ediyor diğer tüm personele hayırlı görevler diliyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi