İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sakarya Eğitim Yolculuğu etkinlikleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bazı yolculuklara; gidilen yere iyilik, güzellik, yenilik götürmek; yaşamı daha anlamlı kılmak için çıkılır. Sakarya Eğitim Yolculuğu işte böyle bir yolculuk... Umut ve sevgi dolu yarınlarımıza doğru yan yana yürümeyi bilenlerin yolculuğu... “Biz Olabilirsek İz Bırakabileceğimiz Bir Yolculuk...” diyerek hep beraber bir eğitim yolculuğuna çıktık. 

Bu eğitim yolculuğunda bizleri neler mi bekliyor? 
Fark Yaratan Eğitimlerin Adresi Sakarya Eğitim Akademisi ile 5-14 Mayıs 2021 tarihleri arasında Hacivat-Karagöz Gölge Oyunu Atölyesi’nden Fonetik ve Diksiyonun Güzel Konuşmaya Katkıları Atölyesi’ne, Paylaştıkça Güçlenen Deneyimler Şenliği’nden Vantrilok Atölyesi’ne; Bugün İyi Hissetmen İçin Psikolojik Danışmanın Diyor ki diyerek iyi hissetmek için hayata ve en önemlisi kendinize dair ipuçlarıyla sizlerle bir arada olmaya; Anneler Günü Etkinlikleri Çerçevesinde “Sevgiyi Uzaktan da Hissettirmenin Yolları Vardır” diyerek Anneler Günü'ne özel sevgiyi uzaktan anlatan fotoğraflar/sözler, "Anne Gibi …" cümleleri ile başlayan sosyal medya paylaşımlarına; "Oyun oynamak isterseniz mutlaka bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bahaneniz çoktur." sözünden yola çıkıp “Bahaneleri bırakalım, hep birlikte oynayalım” diyerek eğitimde oyunlaştırma temasıyla, oyunlaştırmaya dair farkındalık oluşturmak adına büyük küçük her yaştan katılımcının olacağı ve her gün belirlenen 3 görevi eksiksiz yerine getirip fotoğraf veya videolarını [email protected] adresine gönderenlerin günün rozetini kazanacağı Sakarya Hayatı Oyunlaştırarak Kolaylaştırıyor oyunlaştırma etkinliğine; Müdürlüğümüz YouTube kanalında ve Yerel TV’lerde yayımlanmak üzere hazırlanan Hobi Etkinliklerinden, Kuklalarımızın Sesi Çocuklarımızın Neşesi Vantrilok Gösterilerine, Bilim Sanat Etkileşimi Dekoratif El Sanatları Çalışmalarına kadar birçok etkinlik ve atölye çalışmaları yer alıyor. Bu zor günleri unutturmak, günümüze anlam katabilmek adına yolculuğumuza devam edeceğiz." dedi. 
Ar-Ge birimi tarafından büyük emeklerle ve "Yönetici, öğretmen, öğrenci ve veli iş birliği ile eğitim süreçlerinde çözümcül yaklaşımlar; HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ" temasına uygun olarak hazırlanan etkinliklere katkı veren herkese teşekkür eden Durmuş, "Bu keyifli yolculukta tüm eğitim camiasıyla aynı yolda yürüdüğümüz için mutluyuz…" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi