Salgın hastalık döneminde uzaktan ve yüz yüze eğitimle ilgili faaliyetlerin ele alındığı toplantıda tüm ilde uygulanacak çalışmaların bir bütünlük içinde yapılmasının önemine dikkat çekildi.

Sakarya Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşma yapan Durmuş, şunları söyledi:

"2021 yılı hepimizin bildiği gibi "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak kutlanmaktadır. Sözlerime ünlü ozanımızın eğitimimize rehber olan dizeleriyle başlamak istiyorum. “İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsin, Ya nice okumaktır. Yunus Emre der hoca, Gerekse bin var hacca, Hepisinden iyice, Bir gönüle girmektir.” Bilmekten Yapabilmeye Adım Adım Eğitimde Dönüşüm Süreci başlıklı çalışmalarımızda çocuklarımızın öğrenme keşfi maceralarına eşlik edecek herkesin bütünsel bir bakış açısı ile hareket etmesi önemlidir.
Hayali paylaşmak onu gerçekleştirmeyi zorunlu kılar. Kelebek Etkisi, meyvelerini vermeye başladı. Her kelebeğin kanat çırpışı gibi bir gönle girmek gerekir. Ortak Akıl Konferansı ile 2023 Eğitim Vizyonu karşılaştırılarak 16 tane tema belirlendi. Yapılacak tüm faaliyetlerimiz bu 16 temayla ilişkilendirilecek. Öğretmenlerimizin aldığı eğitimler sahaya yansımalı, çocuklarımıza ulaşmalı. Bilmek yeterli değil, bilginin faaliyete dönüşmesi gerekiyor. Ömür 'imar'dan gelir, iyi işler yaparsanız ömür sürüyorsunuz; yapmazsanız vakit öldürüyorsunuz demektir.
Çalışmalarımızda doğru verilerle isabetli kararlar almalıyız. Türkiye’de bir ilk olan Veri Bilimi ve Öğrenme Analitiği Merkezimizin çalışmalarımıza katkısı büyük olacak. Bilmekten yapabilmeye doğru çıktığımız yolculuğumuzdaki en temel amacımız; çocuklarımıza başarı deneyimi hediye edebilmektir. Müdürlüğümüz bünyesindeki okullarımızda "Başarı Farkları/Açıkları"nı kapatmak başka bir deyişle çocuklarımıza başarı deneyimi hediye edebilmek için "Başarı Kimlikleri Geliştirme Programı" çalışmalarına başlanmıştır.
Adım atınca devamı geliyor. Zor yoktur. Hamle yapmak gerekir. Yapılan tüm çalışmalar TÜBİTAK, TEKNOFEST, eTwinning, Erasmus gibi ulusal ve uluslararası etkinliklere katılımlardaki artışları getirmiştir. TEKNOFEST’te bu yıl 499 başvuru ile ülke sıralamasında 8. olduk. eTwinning’de 2019 yılında 69 olan Kalite Etiketi sayımız 2020’de 252’ye yükseldi. Erasmus+ Programında üç alanda akreditasyon başvurularımız kabul edildi. Bu başarılarımızdan ve başvuru artışlarından gurur duyuyoruz.
Çocuklarımızı yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda tüm sosyal kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirmede daha etkili olmalıyız. Uzaktan eğitim döneminde Sakarya Çevrim İçi etkinliklerimiz toplumun her kesiminde büyük ilgi görmüştür. Öğretmenlerimizin bu dönemdeki özverileri herkesin takdirini kazanmıştır. Biz güçlü bir ekibiz. Ekibimle gurur duyuyorum. Eğitim çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Editör: Haber Merkezi