17 Ağustos İlkokulu Kültür, Yayın ve Kütüphanecilik Kulübü Danışman Öğretmeni Hatice Aracı ve kulüp öğrencileri Kütüphaneler Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla “Ben Okudum Sen de Oku” sloganıyla “Kitap Takas Günleri” düzenlendi.
Etkinlik için öğrenciler daha önce okumuş oldukları kitapları okula getirdiler. Kulüp öğrencileri sınıflara gidip takas edilecek kitapları alıp karşılığında öğrencilere birer “Kitap Takas Kartı” verdiler. Toplanan kitaplarla okulun zemin katında bir stant oluşturuldu. Öğrenciler kitap takas kartlarıyla gelerek istedikleri kitabı aldılar.
Üç gün olarak planlanan, ancak yoğun ilgi nedeniyle devam eden etkinlikte öğretmen ve veliler arasında da kitap takası gerçekleştirildi. Öğrenci ve velilerin gösterdiği yoğun ilgi okulu ve öğretmenleri çok mutlu etti.
Okul Müdürü Cumhur Karasu, öğrenci ve velilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmesinde bu projenin çok etkili olduğunu dile getirerek kulüp öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Son derece verimli olduğu gözlemlenen etkinliğin geleneksel hale getirilerek gelecek yıllarda tekrarlanmasına karar verildi.

Editör: Haber Merkezi