İlimizin köklü eğitim kurumlarından Adapazarı Atatürk İlkokulu, 2020/2021 Eğitim öğretim yılı öğretmenler kurulu toplantısını  Covid 19 pandemi tedbirleri kapsamında tüm öğretmen ve yöneticilerin katılımı ile okullarında gerçekleştirdi.

Uzunca bir süre okullarından ayrı kalmanın verdiği özlemle okullarına coşku ile gelen öğretmenler okul girişinde sosyal mesafe kuralları ve ateşleri ölçülerek toplantıya katıldılar.

Öğretmenler Kurulu toplantısı okul müdürü  Tekin Ateş başkanlığında aile ortamı sıcaklığında yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Covid-19 salgını koruma ve önleme tedbirleri kapsamında okul ortamında alınacak önleyici tedbirler ve uyulması gereken kurallar, hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyonu önleme kontrolü hususunda yapılan hazırlıklar, öğrencilerin öğrenme kazanımlarına ilişkin eksiklerin giderilmesine yönelik planlanan “Tamamlayıcı Eğitim Programı ve toplantı gündemine alınan  diğer hususlar görüşüldü.

Toplantıda söz alan öğretmenler Covid-19 salgın sürecinde okullarından ve öğrencilerinden ayrı kalmanın özlemini dile getirip alınan tedbirler kapsamında yüz yüze eğitimin başlayıp öğrencilerine kavuşacakları günü sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.

28 Ağustos 2020 tarihine kadar Mesleki Çalışmalarını okullarında yürütecek öğretmenler  21 Eylül 2020 tarihine kadar telafi eğitimi, uzaktan eğitim ve yeni öğretim yılına hazırlık çalışmalarını tamamlayacaklar. 

Editör: Haber Merkezi