Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile SAÜ İlahiyat Fakültesi arasında imzalanan eğitimde İş birliği protokolü kapsamında düzenlenen "Öğretmen Alan Bilgisi Yeterliliklerini Geliştirme Projesi" başarıyla tamamlandı.

İl genelinde Arapça, din kültürü ve ahlak bilgisi, ihl meslek dersleri öğretmenlerinin mesleki yeterliliklerini artırmak amacıyla 10 hafta boyunca çevrim içi olarak gerçekleştirilen projeye 130’un üzerinde öğretmen katıldı.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un destekleriyle hayata geçirilen Arapça Metin Okumaları Destek Kurslarında Prof. Dr. Osman Güman Klasik Arapça Metinler, Prof. Dr. Hayati Yılmaz Hadis Metinleri, Doç. Dr. Ali Karataş Tefsir Metinleri, Doç. Dr. Hamza Ermiş Arapça I Gramer, Dr. Öğretim Üyesi Halil Uysal Modern Arapça Metinler, Öğretim Görevlisi Reda Elsayed Medya Arapçası dersini verdi.

Bilmekten Yapabilmeye Adım Adım Eğitimde Dönüşüm Süreci kapsamında “Geleceğimiz öğretmenlerimizin gücüne güç katarak teminat altına alınacaktır. Potansiyelden Verimliliğe...” temasına uygun olarak gerçekleştirilen projenin çok faydalı olduğunu dile getiren öğretmenler, öğrenci olmanın heyecanını yaşadıkları bu tür projelerin artarak devam etmesini istediler.

Öğretmenler tarafından büyük ilgi gören Arapça Metin Okuma Kursları projesinde öğretmenlerimize klasik ve modern Arapça metin bilgisi kazandırılması ve Arapça dil becerilerinin geliştirilmesi, alan ve mesleki gelişimlerinin sağlanması, mesleğe yeni başlamış veya başlayacak öğretmen adaylarının daha donanımlı ve hazır bir şekilde eğitim-öğretim hizmetlerinde yer almalarının amaçlandığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi