MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen akran zorbalığı konulu ‘’En Yakın Arkadaşım Akranım Projesi’’ kapsamında eğitmen eğitimlerinin ardından Adapazarı’nda da seminerlere başlıyor.
MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği Başkanı Ali Akıllı, “İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen projemizin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile işbirliği protokolü çerçevesinde okullarımızda okul şiddeti de diyebileceğimiz akran zorbalığı üzerine eğitimler vereceğiz. Ekim ayı içerisinde Adapazarı ilçemizde 10 okulda binden fazla öğrenciye zorbalığı tespit etme, zorbalıkla baş etme yolları ve çözüm önerileri sunacağız. Zorba, kurban, seyirci üçgeninde veliler ve öğretmenlere de büyük görevler düştüğünü bildiğimiz için geçen ay binden fazla öğretmenimize bu konuda seminer düzenledik. Adapazarı ilçesinde okullarımızdaki öğrencilerin yanı sıra, özel eğitime muhtaç öğrencilere, velilere, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri sitesinde kalan çocuklarımıza da eğitimler gerçekleştireceğiz” dedi.
Akıllı, “Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi doçent ve doktor düzeyinde akademisyenler, psikolojik danışman ve rehber öğretmenler ile özel eğitim öğretmenlerinden oluşan proje ekibimiz son derece titiz çalışıyor. Öğrencilerimize eğitimler esnasında anketler düzenleyerek proje sonunda akran zorbalığı üzerine belki de şehrimizdeki en detaylı raporu oluşturmuş olacağız. Bu raporu paydaşlarımızla paylaşarak önlem alma, engelleme, minimuma, indirme gibi hedeflerle okul şiddeti sorununun çözümüne dahil olmak istiyoruz.”
“Akran zorbalığı sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da son derece tehlikeli ve önemli bir olaydır. Zorbalığa uğrayan çocukların özgüven kaybı, akademik başarısızlık ve depresyon gibi tüm hayatını olumsuz etkileyecek sonuçları olabiliyor. Maalesef yanlış bir anlayışla eğitici bulunarak ya da görmezden gelinerek engel olunmayan akran zorbalığı son derece yaygın bir davranış haline geldi. Bir çok öğrenci her gün ya bizzat akran zorbalığına uğruyor ya da şahit oluyor. Bu konuda ne yapılacağını bilmeyen çocuklar için bu durum son derece can sıkıcı bir hal alıyor.
MEB-DER olarak bizler sosyal sorumluk gereği bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz ve bir çağrıda bulunuyoruz. Bizler dernek olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız. Şehrimizde eğitimi yönetenler, kanaat önderleri, basın-medya, kolluk kuvvetleri, okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tabii ki öğrencilerimiz hep birlikte bir gündem haline getirerek topyekün bir çalışma ile bu zorbalığı engelleyebiliriz.”
Proje içeriğimiz, bu konuda yaptığımız çalışmalar ilgili dökümanlar www.akranzorbaligi.org ile www.mebder.org  web sitelerimizden takip ve temin  edilebilir şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi