Polis Memuru Murat Ünal tarafından verilen trafik eğitiminde çocuklar kırmızı ışıkta duruyor, yeşilde geçiyor, yayalara yol veriyor. Böylece çocukların trafik bilinci oluşuyor. Çocuklar da bunu yaparken hem eğleniyor hem öğreniyor. Çocukların trafik parkurunda eğitim alırken neşeli tavırları dikkat çekti. Birçok minik öğrencinin eğitim esnasında ailesinin trafik kurallarına uymadıklarını şikayet etmeleri Trafik Polislerini gülümsetti.
Okul bahçesinde kurulan parkurda verilen trafik Eğitimleri sonrasında miniklere İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya imzalı “Ailemin Trafik Polisiyim” kimlik kartları ve kırmızı düdük dağıtıldı. Çocuklara Ailelerinin Trafik kurallarına uymalarının denetlemeleri görevleri verildi.
Vilayetler Birliği Anaokulu Müdürü Seyhan Kalabalık; “Trafik bilinci ve toplumsal farkındalık oluşturmak için böyle eğitimler çok önemlidir. Çocuklarımıza küçük yaşta yerleştireceğimiz Trafik bilinci ve Trafik adabı sayesinde onların ebeveynlerinin hatalarını kontrol etmelerini ve yapacakları uyarılarla onların da dikkatlerini çekmeleri sağlanacaktır. Proje paydaşları olan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi