AFET ÖNCESİ, SIRASI, SONRASI
AFAD tarafından ‘Afete Hazır Türkiye’ kapsamında verilen eğitimlere Özel Erenler Güneş İlkokulu öğrencileri ile devam edildi. AFAD Eğitmenleri tarafından gerçekleşen eğitimlerde öğrencilere; Afet,deprem, heyelan nedir, afetler öncesi, sırası, sonrası neler yapabileceği ve hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağı, afetler sonrası ilk 72 saat neler yapılması gerektiği anlatıldı.

EĞiTİM VE TATBİKAT
Öğrencilerin ilgiyle izlediği çalışmada; ilimizde ve ülkemizde meydana gelen afet türleri, afet çantasının önemi ve içinde neler olması gerektiği, yangın durumlarında neler yapılması gerektiği, Afet anında binadan tahliye olma, Öğrencilere olası afet anında yaşam üçgeni oluşturulması gerektiği, eğitim ve tatbikatlar ile aktarıldı. Eğitimler tahliye tatbikatı yapılması ile sona ererken, eğitim sonunda öğrencilere DASK ve AFAD Afet bilgilendirme materyalleri dağıtıldı.

İSMAK VE AFAD İŞBİRLİĞİ
Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İlke Sivil Motosikletli arama Kurtarma Derneği (İSMAK) arasında ‘Afet öncesi ve Afet durumları Çalışmalarında İşbirliği’ protokolü imzalandı.

‘DAHA GÜÇLÜ VE DAHA HAZIRLIKLIYIZ’
AFAD Sakarya İl Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleşen protokol töreninde, afet süreçlerinde birlikte hareket etme kararı alındı.

Protokol sonrası değerlendirmede bulunan AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, “Gönüllü Arama Kurtarma sivil toplum kuruluşu ekipleri ile afet ve acil durumlara karşı daha da hazırlıklıyız” dedi.

Editör: Haber Merkezi