Bugüne kadar gerçekleştirdiği 5 Avrupa birliği projesi ile bu alanda uzmanlaşmış kadroya sahip olan Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Pandemi öncesi 1.Hareketliliği gerçekleştirilen 2019-1-TR01-KA102-065152 numaralı “Sakaryalı Çıraklar Mesleğini Geliştirmeye Gidiyor” isimli Erasmus+ projesi kapsamında Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanında Almanya’nın Mannheim ve Heildelberg şehirlerinde stajlarını yapan öğrencilerden Tolga Ayaz gösterdiği başarılı çalışma neticesinde Almanya’da çalışması yönünde teklif aldı. Teklifi kabul eden öğrenci bundan sonraki çalışma hayatını Almanya’da sürdürecek.

Proje Koordinatörü Müdür Yardımcısı Burhan Özkan; “Öğrencimiz adına çok mutluyuz. Böyle güzelliklere aracılık etmek bizleri mutlu ediyor. Erasmus projelerinin önemini bir kez daha gördük. Bundan sonrada bu çalışmalar ile öğrencilerimize katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Gökyokuş da; “Kurum olarak Erasmus projeleri sayesinde öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerine katkı vermek, onların nitelikli ve aranılan birer eleman olmalarını sağlamak her zaman önceliğimizdir. Gerçekleştirdiğimiz projelerin amacına ulaşmasını görmek bizleri mutlu ediyor. Öğrencimiz ve kurumumuz adına gururluyuz. Bundan sonrada çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” dedi.

Erasmus Projeleri ile gerçekleştirilen Mesleki Eğitim staj çalışmalarından Türkiye Ulusal Ajansı aracılığı ile tüm Mesleki Eğitim Kurumları faydalanabilmektedir.

Editör: Haber Merkezi