Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Projeler Biriminin rehberliğinde, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi, Sakarya Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sakarya Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi toplamda 12 proje ile İstanbul Asya Bölge Finali’nde.

52. LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI

“52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” başvuruları 23 Şubat 2021 tarihinde tamamlandı. Proje başvuruları ilgili jüriler tarafından ön değerlendirme yapıldıktan sonra bölge değerlendirmelerine davet edilecek proje sahipleri belirlendi. Yapılan değerlendirme kapsamında Adapazarı ilçesi “TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Asya Bölge Finali” ne 12 proje ile katılma hakkı kazandı. Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi 6, Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi 4, Sakarya Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1 ve Sakarya Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi 1 proje ile İstanbul Asya Bölge Finali’nde Adapazarı ilçesini temsil edecek okullar olarak açıklandı. Proje değerlendirmelerinin 25-26 Mart 2021 tarihinde çevrimiçi olarak yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

BÖLGE FİNALİNDE BAŞARILAR

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: Yenilikçi yaklaşımların oluşması, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması, teknolojik gelişmelere ayak uydurulması, karşılaşılan sorunlara çözüm sunulması için bilimsel esaslara uygun olan projelerin üretilmesi ve desteklenmesi adına düzenlenen yarışmalara katılmanın kendini gerçekleştirme fırsatını yakalama adına önemli fırsat olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; “TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” na katılma hakkı kazanan okulları, öğrencileri ve danışman öğretmenleri tebrik etti ve bölge finalinde başarılar dileyerek “ Değişim ve gelişim için birlikten güç alarak çıktığınız yolda en büyük destekçiniziz, gururumuzsunuz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi