Teknofest Türkiye Birincisi Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu bu yıl Azerbaycan'da ilk kez düzenlenen Teknofest'e katılarak başarılı projelerini sergileme fırsatı buldular.

Millî Eğitim Bakanlığının da aralarında yer aldığı Bakanlıklar ile birlikte Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, TÜBİTAK, Azerbaycan'dan 19 kuruluşun paydaşlığında ve 43 kuruluş ve şirketin katılımıyla Azerbaycan Bakü Crystall Hall’de düzenlenen festivale Türkiye’den tek katılan Anadolu İmam Hatip Lisesi olan Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz ilimiz eğitim camiasına büyük gurur yaşattı.

TEKNOFEST Azerbaycan'a Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün koordinesinde, Din Öğretimi, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri, Destek Hizmetleri ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü olmak üzere beş genel müdürlük katılım sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Genel Müdürler, ve birçok devlet büyüğü tarafından da ziyaret edilen öğrencilerimize ait projeler Azerbaycanlı akranları ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.

İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'e nitelik ve nicelik yönünden katılımın artırılmasına yönelik ilimizde rapor yazma çalıştayları, proje yazma atölyeleri düzenlendiğini ifade etti. Savaşçı, "Sınırları aşan festival TEKNOFEST Azerbaycan'da Sakarya’nın çocukları ve gençleri Millî Teknoloji Hamlesi ateşiyle yanan meşaleyi teknoloji ve bilimle buluşturmak için gayret göstererek çalışıyorlar. Bize düşen de tüm imkânlarımızla onların yanında olmak. Ülkemizi ve ilimizi temsil etmelerinden dolayı Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Okul yönetici ve öğretmenlerimizi kutluyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi