Gezi boyunca öğrencilere rehberlik eden Uzman Tarihçi Fatih Yazıcı, Sakarya’nın milattan öncesinden Osmanlıya kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını belirterek “Bu nedenle müzenin arkeoloji seksiyonunda Prehistorik Çağ, Roma ve Bizans dönemlerine tarihlenen, yörede bulunmuş eserler sergilenmekte. Bunların yanı sıra müzede yassı baltalar, pişmiş topraktan yapılmış kap kaçaklar, cam şişeler ve madeni eserler bulunmaktadır” dedi.

Müzenin etnografya bölümünü de öğrencilere gezdiren Yazıcı burada Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi eserlerine yer verildiğini ifade ederek “Bu eserler Bursa, Tokat, Konya müzeleri ve Ankara Etnografya Müzesi’nden seçilerek buraya gönderildi. Etnografik bu eserler ise kesici ve ateşler silahlar, bakır eşyalar, çeşitli mühürler ve el işleridir. Ayrıca bu bölümde Atatürk’e ait bazı eşyalar yer almaktadır” dedi.

Adabilim Okulları Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seher Güven ise ziyaret ile ilgili olarak “Öğrencilerimiz için farklı bir deneyim oldu. Daha önce görmedikleri birçok kıymetli tarihi eseri görme ve inceleme fırsatı buldular. Biz okul olarak öğrenmenin yalnızca dört duvar arasında olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu tür gezilerle de derslerde işlemiş olduğumuz konuları pekiştirmiş ve daha kalıcı hale getirmiş oluyoruz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi