Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Başarı Teşvik Programı' adı verilen yeni destek paketi hakkında açıklamalarda bulunarak ayrıntı verdi. Erdoğan sosyal yardım alma hakkına sahip olan ailelerin devlet okullarında okuyan çocukları için ve başarı derecesine girmiş olan öğrenciler için net asgari ücret kadar ödeme yapılacağını şu sözler ile kamuoyuna duyurdu;

"Sosyal yardım alma hakkına sahip olan ailelerimize mensup devlet okullarında okuyan, dereceye giren öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yüksek öğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar destek vereceğiz." şeklinde konuştu. 

NET ASGARİ ÜCRET KADAR PARA ÖDENECEK

Kabine Toplantısı sonrasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen desteklerin genişletildiğini söyleyerek bu kapsamda yeni destek paketini açıkladı.

Öğrencileri ilgilendiren bu destek paketinin ismi Başarı Teşvik Programı oldu. Bu program hakkında ayrıntılı bilgi veren Erdoğan sosyal yardım alan ailelerin devlet okulunda okuyan çocukları için yeni destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Yüksek öğretim öğrencilerine 5500 TL destek verileceği kamuoyuna duyuruldu. 

PROGRAM İÇİN 1,5 MİLYARLIK BÜTÇE AYRILDI

Bahsi geçen program için 1,5 milyar liralık bütçe ayrıldığını dile getiren Erdoğan sosyal yardım hakkına sahip olan ailelerin çocuklarından işe girmek için girmek zorunda oldukları merkezi sınavlar olan bilim, spor yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarının da karşılanacağını dile getirdi.

YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkına sahip olan öğrencilerine ise Türkiye devletinin yanında olduğu mesajını verdi.

Editör: Haber Merkezi