Başkan Ekrem Yüce, “Kısa süre önce temel kazı ve dolgu işlemlerini tamamlamıştık. Temel altı betonu da bugün döktük. İnşallah kısa süre sonra temelini atacağız. Hayırlı olsun” dedi. Başkan Yüce, 48 derslikli İmam-Hatip Lisesi’nin yapımına katkı sağlayan İş İnsanı Halit Evin ve Sezerler şirketine de teşekkür etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yıkımı gerçekleştirilen Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alana inşa edilecek proje için ilk betonu attı. Temel kazı ve dolgu işlemleri kısa süre önce tamamlanan 48 derslikli İmam-Hatip Lisesi’nin temel altı betonu da gerçekleştirilen programda dökülürken, Başkan Ekrem Yüce, yaptığı değerlendirmede okulun yapımı için katkı sağlayan İş İnsanı Halit Evin ve Sezerler şirketine teşekkür etti. Programda SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Oktar, Ziya Cevherli, Doç. Dr. Furkan Beşel, BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik, SİMDER Başkanı Yahya Bakır, başkan danışmanları, bürokratlar, STK temsilcileri yer aldı. Projenin Sakarya’ya hayırlı olması temennisiyle kurban kesimi de yapıldı.

10 binlerce mezun
Başkan Ekrem Yüce, şunları söyledi: “Bugün tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Şehrimizin en eski İmam-Hatip Lisesi olan Adapazarı İmam- Hatip Lisesi’ni tekrar Sakarya’ya kazandırmak için ilk adımı bugün atıyoruz. Adapazarı İmam- Hatip Okulu, ülkemizde seri şekilde açılan ilk altı İmam- Hatip Lisesi’nden sonra yedinci olarak açılan lise olma özelliğini taşımaktadır. 1999 depreminde hasar gören ve 50 yıllık ömrünü tamamlayan okul; 2017 yılında valilik kararıyla yıkıldı. Yıkılan bu binanın temelleri 27 Haziran 1958 yılında atılmış ve 1962-1963 eğitim-öğretim yılında öğrencilerini ağırlamaya başlamıştır. Adapazarı İmam-Hatip Okulu açıldığı günden bu yana 10 binlerce öğrenciyi mezun etti. Ülkemizin yönetiminde söz sahibi olan birçok insan bu okuldan mezun oldu” dedi.

Temel atma töreni gerçekleştirilecek
Temel atma töreninin de kısa süre içerisinde gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Okul binasının bulunduğu arsa üzerinde yapılan çeşitli proje çalışmalarının sonucunda bu projeye karar verildi. Mevcut arsanın yanındaki subay lojmanlarının olduğu alanı da okul binasının yapımı için hizmet alanı olarak mevcut arsaya katıldı. 3 bin 812 metrekarelik tabanı olan ve toplam 10 bin 476 metrekarelik bir inşaat alanında gerçekleştirilecek olan okul binası, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu’nu tek çatı altında toplayacak. Okul inşaatının tamamlanmasından soran 2 bin 20 metrekarelik alanda Konferans Salonu ve Kütüphane inşa edilecek. Bugün ilk çalışmasını gerçekleştirdiğimiz okulumuzun temel atma törenini de inşallah en kısa sürede yapacağız. Okulun yapımında bizlere ciddi bağışlarla destek veren bağışçılarımıza teşekkür ederim. Coşkuyla söylemek isterim ki: Adapazarı İmam-Hatip Lisesi efsanesi çok yakında kaldığı yerden bilinçli nesiller yetiştirmeye devam edecek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi