Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilköğretim haftası kutlama programı düzenlenecek. 17 Eylül Pazartesi günü Saat 09.00’da İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve eğitimcilerin Sakarya Valiliği Tören Alanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayacak kutlama programı, Saat 10.30’da Adapazarı Vakıfkent Toki İlkokulu’nda devam edecek.
Vali İrfan Balkanlıoğlu ile il protokolünün de katılacağı İlköğretim Haftası Kutlama Programında; Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Protokol Konuşmaları, Şiir Okunması, 4. sınıfların 1. sınıflara hoş geldin karşılaması ve ilk ders anlatımı yer alacak.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan çalışma takvimine göre; 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek.

DURMUŞ’TAN MESAJ
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş şunları kaydetti; 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, okullarımızın eğitime ve öğretime hazırlanmasında eğitime hizmet eden tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyor; ülkemize, milletimize ve Sakarya’mıza iyilikler, güzellikler ve başarılar getirmesini temenni ediyorum. 

HEYECANLIYIZ
Okumak, öğrenmek, değişmek, değiştirmek; aydınlık yarınları bilgi ve sevgi ile inşa etmek ve sonraki nesillere yaşanılabilir bir dünyayı müjdelemek üzere yeni bir eğitim ve öğretim yılına ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

ÜRETEBİLEN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİYORUZ
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Eğitimde feda edilecek tek bir fert dahi yoktur.”sözünden hareketle çağdaş ülkeler arasında yer almak için araştırma, sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve değerlendirebilen, bilimsel gelişmeleri takip eden öğrenciler yetiştiriyoruz ve yetiştirmeye de devam edeceğiz. 

BUGÜNÜN GENÇLERİ YARINIMIZ
İnsanlığın kurtuluşu aklın ışığında bilgi ve hikmetle yetiştirilen, düşünen gençlerdir. Bilgi çağında nesilleri güzel bir terbiye ile yetiştirip kendine güven duygusu kazandıran milletler yarınlara güvenle bakabilir. Zira bugünün gençleri yarının toplumunu idare edecek değerlerdir.

GÖREVİMİZ ÖMÜR BOYU
Görevimiz ağırdır, hassastır ve süresi yoktur. Ömür boyu devam eder. Mazeret insanın kendine söylediği en büyük yalandır. Yaşıyorsak ve inanıyorsak görevimizde mazerete yer yoktur. Düşünen, üreten ama hayatında mazerete yer vermeyen yöneticiler, öğretmenler, anne ve babalar olmayız ki çocuklarımıza rol model olabilelim.

İCAT ÇIKARSINLAR
Beş nesil bir arada yaşayan bir milletiz. X nesli olan 1965-1980 kuşağı geniş ailelerin çekirdek ailelere döndüğü bir dönemin çocukları olan bizler, halden anlayan, sabırlı, her şeyi hızlı değişen ve bu değişimi anlamaya çalışan bir dönemin insanlarıyız. Ama bizim çocuklarımız dijital dünyanın gerçek çocukları. Hayal dünyaları geniş, sabırsız, bir dokunuşla her şeyi değiştirebileceğini düşünen çocuklar. Bu nedenle bizler elimizdeki bu nesle artık “İCAT ÇIKARMA!” demiyoruz. Günümüz neslinden artık “İCAT ÇIKARMALARINI” bekliyoruz ve gönülden destekliyoruz. 

BERABER ÇALIŞACAĞIZ
Bunun için idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmek amacıyla hep beraber çalışacağımıza inancım tamdır. 

KUTLU OLSUN
Türkiye’nin aydınlık yarınlara ilerlemesi için eğitimden aldığı güçle milli ve manevi değerleriyle barışık, ülkesini seven, evrensel değerlere hakim; hayat boyu eğitimi benimseyerek düşünen, sorgulayan bireyler yetiştirmek dileğiyle 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı ve İlköğretim Haftamız kutlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi