Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya devlet başkanlarıyla ateşkes için ortak bir bildiri imzaladıklarını duyurdu. Paşinyan bu durumun kendisi ve Ermenistan halkı için 'son derece acı verici' olduğunu açıkladı. Ermenistan Kelbecer, Ağdam ve Laçın'dan sonra Dağlık Karabağ'ın tamamından da çekilecek.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya devlet başkanlarıyla ateşkes için ortak bir bildiri imzaladıklarını duyurarak, bunun kendisi ve Ermenistan halkı için 'son derece acı verici' olduğunu ifade etti.

Paşinyan, anlaşmanın 01.00'den itibaren geçerli olacağını söyledi. 

İŞTE O AÇIKLAMA
"Olağanüstü dönemde kendim ve ülkem için zor bir karar aldım. Rusya ve Azerbaycan devlet başkanları ile Karabağ'da bugün 01.00'den itibaren geçerli ateşkes için anlaşma imzaladım" diyen Paşinyan'ın açıklamasının tamamı şöyle:

''Sevgili yurttaşlar, ablalarım ve kardeşlerim. Kendim ve hepimiz için çok ama çok zor bir karar verdim.

Rusya ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları ile Karabağ savaşının saat 01: 00'de bitirilmesine ilişkin bir bildiri imzaladım. Daha önce yayınlanan bildirinin metni kişisel olarak benim için ve halkımız için tarifsiz derecede acı verici.

Bu kararı, askeri durumun derinlemesine bir analizi ve durumu en iyi bilen kişilerin değerlendirmesi sonucunda aldım. Ayrıca bunun mevcut duruma mümkün olan en iyi çözüm olduğu inancına dayanıyor. Önümüzdeki günlerde tüm bunlar hakkında detaylı bir mesaj vereceğim.

Bu bir zafer değil, ama kendinizi bir kaybeden olarak görene kadar yenilgi yok. Kendimizi asla kaybedenler olarak tanımayacağız ve bu, ulusal birleşme ve yeniden doğuş çağımızın başlangıcı olmalı.

Geleceğimizi planlamak ve geçmişin hatalarını tekrar etmemek için bağımsızlık yıllarını analiz etmemiz gerekiyor.

Tüm şehitlerimizin önünde diz çöküyorum. Vatanı canlarıyla savunan ve savunan tüm askerlerimize, subaylarımıza, generallerimize, gönüllülerimize boyun eğiyorum. Artsakh Ermenilerini özverili bir şekilde kurtardılar.

Sonuna kadar savaştık. Ve biz kazanacağız. Artsakh duruyor.

Çok yaşa Ermenistan! Çok yaşa Artsakh!”

 

Editör: Haber Merkezi