ABD'de Demokratların başkanlık adayı Joe Biden, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'tan daha fazla oy alarak ülkesinin yeni başkanı seçilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, resmi olmayan sonuçlara göre ABD'nin 46. Başkanı seçilen Joe Biden'a tebrik mesajı gönderdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN JOE BİDEN'A TEBRİK MESAJI
Erdoğan'nın Biden'a gönderdiği tebrik mesajı şu şekilde: "Sayın Seçilmiş Başkan, Seçim sonuçlarının, dost ve müteffik Amerika Birleşik Devletleri halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başkan Yardımcılığınız sırasında da birçok vesileyle görüştüğümüz gibi, Türkiye-ABD ilişkileri köklü temellere dayanan stratejik bir nitelik taşımaktadır.

Günümüzde küresel ve bölgesel düzeyde karşılaştığımız sınamalar, ortak çıkarlar ve değerlere dayalı bu ilişkilerimizi daha da geliştirmemizi ve güçlendirmemizi gerekli kılmaktadır.

"GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ VE MÜTTEFİK BAĞIMIZIN BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ GELECEKTE DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUM"
Önümüzdeki dönemde ABD Yönetimiyle bu doğrultuda yakın çalışma hususundaki kararlılığımızı tekrarlıyor, ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliği ve müttefiklik bağının bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum.

Seçim başarınızı tebrik ediyor, Amerika Birleşik Devletleri halkının barış ve refahı için en içten dileklerimi iletiyorum."

Editör: Haber Merkezi