Bulunduğu meridyenle ilgili oluşan saat farkı nedeni ile 2022'ye bazı ülkeler, bizden daha önce girdi. Yeni yıl coşkusunu bizden önce yaşayan, 2022'nin takvim yapraklarını çevirmeye başlayan ve tarihlerin artık resmen 2022'yi gösterdiği bu ülkelere hep birlikte bir göz atalım:

KİRİTİMATİ ADASI YENİ YILA İLK GİRENLERDEN
Dünyada yeni yıl, ilk olarak Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkeleri olan Samoa ile Kiribati'ye bağlı Kiritimati Adası'nda (Christmas Adası) kutlandı. Bu ülke Türkiye saati ile 13.00'te yeni yıla girmiş oldu.

YENİ ZELANDA YENİ YILA GİRDİ BİLE
Kiribati ve Samoa'nın ardından yine Türkiye saati ile 14.00'te Yeni Zelanda ve Fiji de 2022'yi karşıladı. Japonya, Tayvan, Çin ve Rusya’nın doğusundaki Anadyr, Funafuti, Yaren, Tarawa, Majuro adlı şehir ve bölgeleri de yeni yıla Türkiye saati ile 14.00'de yeni yıla girdi.

AVUSTRALYA DA YENİ YILA GİRDİ
Sonrasında ise Avustralya, Türkiye saati ile 16.00'da 2022'ye "merhaba" dedi. Sidney, dünyada yeni yıl kutlamalarını en gösterişli şekilde organize eden ülkelerden biri.

OMİCRON VARYANTI KUTLAMALARI ENGELLEYEMEDİ
Avustralya'nın Melbourne kentinde koronavirüs hastalığının Omicron varyantı yayılmaya devam ederken, Yarra Nehri kıyısında yeni yılı kutlayan halk, havai fişek gösterisi izledi.

SİDNEY LİMANI ÜZERİNDE HAVAİ FİŞEKLER
Avustralya'daki Yılbaşı kutlamaları sırasında Sidney Limanı üzerinde havai fişekler patladı.

YENİYILA TÜRKİYE’DEN SONRA GİRECEK ÜLKELER
ABD, Kanada, Cook Adaları ve Hawaii yeni yıla son girecek ülkelerin başında geliyor. Bu adalar yaklaşık olarak Türkiye’den bir gün sonra saat 16.00’da yeni yılı karşılayacak.

2021’E EN GEÇ AMERİKAN SAMOASI VEDA EDECEK
Diğer yandan 2022'ye en son Güney Pasifik'teki Amerikan Samoası girecek

Editör: Haber Merkezi