Bu günlerde televizyon haber kanallarını hayretler içinde seyrediyorum. Anlamakta zorluk çektiğim olaylar üst üste geliyor. Amerika da katledilen ve doğal olarak protestolara sebep olan siyahi bir Amerikan vatandaşı için yapılan gösteriler bizdeki gezi olayları gibi provoke edilerek marketler, meşhur giyim firma mağazaları, beyaz eşya satan dev firmalar ve daha bir sürü mağaza yağmalanıyor. Yürüyüşler, polisle kavgalar itişmeler vs.

 Görüldüğü kadarı ile öldürülen Amerikalı orta halli bir ailenin evladı.

 Zor. Ateş düştüğü yeri yakar.

Cenazede kullanılan tabut haberi veren kanalın beyanı ile altın.

Bu ailenin altın tabutu satın almaları mümkün değil.

Kimden geldi belli değil.

Amerika da cenazeye sözde Uygur Türklerinin dünyada tek temsilcisi olduğu kabul edilip bir sürü ödüller verilen CIA ajanı olduğu söylenen ve ülkemize girmesi yasak olan Rabia Kadir de katılıyor.

Hakikaten anlaşılır gibi değil. Birileri bu tip olayları kaşıdığı kabak gibi ortada.

Anlayamadığım Amerika’daki olayın İngiltere ile ne alakası var. İngiltere demokrasinin beşiği değil mi. Orada kimse öldürülmemiş. Siyahilerin İngiliz hükümeti veya devleti ile hiçbir sorunu yok. Fransa ayni şekilde. Faslılar Tunuslular, Cezayirlİer yürüse anlaşılabilir. Fransa asırlarca oralarda yapmadığı zulüm kalmamış. Avrupa’daki gösteriler neredeyse Amerika dan daha geniş kapsamlı. Almanya ayni olay sebebi ile karışmak üzere. Orada protestocular aşırı milliyetçiler. Naziler. ÜSTÜN IRK teorisyenleri.

İngiltere de heykeller tahrip ediliyor.

Çin Hindistan a harp ilan etmek üzere.

Dünya para merkezlerinden birisi olan Hong  Kong karma karışık.

Rusya da Putin savaş çıkarsa Atom bombası kullanmaktan çekinmem diyor.

Bizde kilisedeki haç sökülüyor. Hrant Ding in gazetesine tehdit mesajları gönderiliyor.

Kürt çe şarkı dinliyor diye bir genç öldürüldü yalanı. Allahtan çocuğun babası gerekli açıklamayı yaptı. Etibank Bor tesisleri dokuz trilyon dolar ederken kırk milyon dolara Amerikalılara satılıyor yalanı.

Yunanistan Türkiye ile harp etmeye hazırız diyor. İnsanın aklınla bu kadar mı oynanır.

Zaten toplumun korona dan dolayı kafaların yarısı gitmiş.

Gene Amerika ya dönersek Amerikan Dış İşleri Bakanı Pompeo’nun babası Wayne Pompeo 30 Nisanda zehirlenip öldürülüyor. Daha sonra Tel Aviv'deki Çinli Elçi Du Wei infaz ediliyor. Bizde haber bile olmadı.

 Amerikalılar Uygur Türkleri olayında Rabia Kadir i gene devreye sokmaya uğraşıyor. Bizler burada önümüze konan saçmalıklarla uğraşıyoruz.  Dünyada neler olduğuna bakmaya vaktimiz yok. Baksak da çoğumuz anlayamıyoruz.  Dünya birileri tarafından yeniden dizayn ediliyor.

Dolar üç günde 7,4TL on gün sonra 6.45 neden? Ne değişti?

Birilerinde demokrasi kelimesi ağızlarından düşmüyor. En fazla konuştukları hürriyet, demokrasi, özgürlük. Kendi bünyelerinden uygulamayı başlatsalar tamam. O da yok. Hafter in paralı askerleri Rusya finansmanlı, Mısır Müslüman Suudi Arabistan Müslüman BAE Müslüman LİBYA da Müslüman.

Bu Müslümanlar Libya’yı parçalamak istiyorlar. Vatandaşlarına soran var mı? Yok. Savaştırılanlar paralı askerler. Bazı şeyleri ı görmek için daha ne olması lazım bilmiyorum. Bakalım gelecek günlerde ne gibi sahte bayrak operasyonları göreceğiz.

Çok dikkat edilmesi gerekir. Zaman öyle bir zaman.