DEVLETTEN KİRALIK TARIM ARAZİSİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Resmi Gazete ile yayımlanan yeni Milli Emlak Genel Tebliği ile tarım arazilerinin çiftçilere kiralanması konusunda uygulanacak olan şartlar belirlendi. Tarım ve Ormancılık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tarımsal üretimin artırılması ve tarımsal istihdamın desteklenmesi amacı ile hayata geçirilen ortak proje ile atıl durumda olan Hazine adına kayıtlı tarım arazileri düşük fiyatlarla çiftçilere ve yeterli talebin olmadığı yerde vatandaşlara tarım amaçlı kiraya verilecek. 

Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ilk etapta tarım arazilerinin kiralanacağı illeri Konya, Aksaray, Kütahya, Samsun, Eskişehir, Afyonkarahisar olarak açıkladı.  Çiftçiler bu illerde yer alan 41,5 milyon metrekareye sahip arazilerden başvuru başına en fazla 60 dönüme kadar hazine arazisi üzerinde tarım yapmak için başvuruda bulunabilecek.  Yayımlanan yeni tebliğ kapsamında Hazineye ait tarım arazilerinin kiralanması hakkındaki sorular da yanıt bulmuş oldu. Tebliğde yer alan maddelere göre mülkiyeti hazineye ait olan tarım arazileri çiftçilere 10 sene süreli olarak kiraya verilecek. Tarım arazisinin olduğu yerde çiftçilerden yeterli talep gelmezse ve arazi boşta kalırsa normal vatandaşlarda da çiftçilik yapmak için tarım arazisi kiralama hakkına sahip olacak. 
Hazine arazilerinin kiralanma süresi 10 sene olarak belirlenirken bu hususta en çok merak edilenlerin başında tarım arazisinin kiralama bedeli yer alıyordu. Söz konusu rakam Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı. Bakan Kurum yapmış olduğu açıklamasında kiralanacak olan hazine arazisinin rayiç bedeli üzerinden hesaplama yapılacağını ve bu rakamın üzerinden ilk yıl yüzde 1,5 oranında ücret talep edileceğini duyurdu. 
Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle…