Öncelikle gerçekleşen yerel seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını dilerim.Umarım her seçilen ilde ve ilçelerde seçilen belediye başkanları parti gözetmeksizin bulunduğu belediyelerde partizanlık yapmadan hizmet verirler.

Bizde, başta Büyükşehir olmak üzere, seçimler öncesi verilen vaadlerin burdan takipçisi olacağız.

            Şahsi fikrim yapay olarak görünsede piyasalar hareketlenecektir.Dolara yatırım yapanlar hüsrana uğrayacaktır.

Gelelim bizim konumuza geçen hafta çok soruldu yazıyı hazırladığımızda dönemin içinde bulunsakta sizler okuduğunuzda beyan dönemi geçmiş olacak yinede biz burdan paylaşalım

Değer Artış Kazancı Beyanneme Dönemi;

Ülkemizde satılan gayrimenkullerin satışından doğan vergisel yükümlülükler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde değer artış kazancı vergisinde beyanname dönemi başladı.

Yürürlükte bulunan kanun gereği gayrimenkullerinizi alınma tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satarsanız bazı vergi problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Aslında mevcut durumda 5 sene geçtikten sonra yapılan satışlardan elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. 

Fakat her sene açıklanan istisna sınırı üzerinde bir gelir elde ederseniz vergi ödemesi yapmanız gerekir. Vergi ödemesi satışın yapıldığı tarihi takip eden yıl içinde ödenir.

2018 yılında gerçekleşen satışlardan elde edilen kazançlar için vergi bu sene ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen değer artış kazancı vergisinde birinci taksit ödemeleri ve beyanname dönemi başladı.

Değer artış kazancı vergisi için beyannameler 25 Mart'a kadar verilebilecek. Değer artış kazancı vergisinin birinci taksitleri ise 31 Mart'a kadar ödenebilecek. Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle..