Çok söylenir, sonuçları da çok merak edilir. Şehrin her tarafı eksikliklerle dolu, kendisini kıyaslayacak örnekleri de yoktur.

Hal böyle iken nasıl olurda seçim sonuçları değişmez AKP her seçimin galibi olur.

Bir başka merak konusu da taraflı tarafsız, AKP’li seçmende, muhalefette yer alanda aynı sorundan dertlenirler, bu durumda iktidar sahipleri neden duymaz.

Ya da yerel medya tüm yaşanılan sorunları ısrarla yazarken, en azından bir bölümü için söylemek mümkün etkisi mi yok yaptırım oluşturulamıyor bir türlü.

Özellikle AKP’ye oy veren seçmen, neden yazmıyorsunuz diye yakaladığı gazeteciye hesap sorar kendi sorumluluğu hiç yokmuş gibi.

Dert aynı, dile getiren her kesim. Karanlık bir oda da sorun tüm AKP’lilerden alınacak cevapta aynıdır, ortada yerel ve genel ciddi bir başarısızlık vardır.

Ve ilginçtir ki eksikte sorunda “sağır sultanın” bildiği türdendir, Amerika’yı keşfe ihtiyaç yoktur. Orta yerde durur ve hepimiz yanından geçer gideriz.

Nüfus yoğunluğu arttıkça ihtiyaçların seyri de, çeşitliliği de artmakta. Bir müddet sonra altından kalkılamaz ve yaşanmaz bir hal alacaktır.

Bu kadar eksiğe ve soruna rağmen, nasıl olurda bu durumda iken AKP sandık üzerinde başarı elde eder.

Tamda sorunun cevabı burada gizli, sonuç değişmiyor her durumda seçimde başarı elde ediliyor, yatırım yapsanız da aynı sonucun alınacağını biliyorlar yani bir fazlası yok.

Her ne yaparsan sonuç aynı, bu durumda zahmete girmeye ne gerek var. Kimi kime şikâyet edeceksin.

Sorunla yaşamayı da alıştırıldık, kanıksadık.

İki söyleniyor, sandık önümüze gelince her şeyi unutuyor tercih değiştirmiyoruz.

Diğer bir değişle siyasette ve sandıkta rekabeti sağlamıyoruz, bu durumda sonuç kaçınılmaz oluyor.

Onun içindir ki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın ziyareti, kendisine önerilen projeler ve verdiği cevap ne söylediğimizi anlatmakta.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı son derece kendinden emin ve kaybedeceği hiçbir şey olmadığının farkında davranmış verdiği cevapla!

Raylı sistem konusunda 3 ayrı proje hazırladıklarını ifade eden Yüce “ Raylı sistemin ilk hattı bin yataklı hastaneye gidecek hat. Valilik ve Adliye Saray’ından geçen ve Korucuk’a gidecek bir hat belirledik. Bakanımız bize 21 kilometrenin çok uzun olduğunu söyledi. Biz de ondan bin yataklı hastaneye kadar istedik.”

Ekrem Yüce, daha önceden belirlemiş oldukları ikinci hat ve üçüncü hattın projelerine Ulaştırma Bakanı’na anlatmışlar.

Yüce “Biz üç raylı sistemle ilgili mütalaa ettik” dedi.

Anlaşılacağı üzere Bakan’a sunulan ilk güzergâh Valilik ve Adliye Saray’ından geçen hat uzun olduğu için, tasarrufa gidilmiş hattın güzergâhı ve uzunluğu kısaltılmış.

Bu temas ve gelişmelerden müjde çıkar mı bilemiyorum.

Yüce “En yakın zamanda rapor hazırlanacak ve bu projemizi de şehre kazandırmış olacağız” anlaşılacağı üzere henüz projelendirilmemiş.

20 yıllık ve dillerinden düşürmedikleri güçlü iktidar, her fırsatta “nerden nereye” naraları.

Hele ki yapılmış bir proje varsa reklam bombardımanına uğratılarak ezberletilen bir durum.

2004 yılında raylı sistem hayatımıza girdi, o günlerden itibaren konuşur, her seçimi süsler taahhüt ve bildiriler.

Güçlü iktidarın adaylarından gelir, taahhüt.

Bugün gelinen aşama ise Bakan’a sunulan üç güzergâh ve bakanın cevabı çarpıcı olan.

Yirmi yılın sonunda geldiğimiz yer. Korucuk hastane hattı öneriliyor ancak Bakan 21 kilometrelik mesafeyi uzun buluyor, olumsuz cevap veriyor.

Sakarya’ ya yatırımın da, projelendirilmenin de uzunca bir serüveni vardır, hiçbir yatırımı kolay elde etmedik.

Egemen güç biliyor ki soranı-sorgulayanı yok…!

Ergün ÖZKAN

[email protected]