‘’Sakarya’ya 15 yılda 21 katrilyon değerinde yatırım yapıldı. Bunlar yatırım değil mi? Ak Parti’nin hakkını yedirmeyiz’’

‘’Biz iktidar olmadan önce bu şehirde Serdivan Diş Hastanesi, merkezde ki 400 yataklı hastane Korucuk’ta ki hastane var mıydı? Bölge Adliye Mahkemesi varmıy dı? Şimdi de 1000 yataklı hastane yapıyoruz, Kadın Doğum Hastanesi yapıyoruz, ikinci üniversiteyi açıyoruz. Bunlar yatırım değil mi’’

Bu sözler Sakarya AKP milletvekili Ali İhsan Yavuz’a ait.

Yavuz’un basına yansıyan ifadelerinde herhangi bir eksiltmeye gitmeden olduğu gibi yansıttım.

Şehre yatırım yapılmadığı, çivi çakılmadığını ifade eden eski bir siyasetçiye cevap vermiş ve yatırım kalemlerini sıralamış Yavuz!

Çok sıklıklı paylaştığımız ve şikayet ettiğimiz bir husustur şehre yapılmayan yatırımlar.

Bir çok dönem çağrıda bulunmuşuzdur AKP döneminde şehre yapılan yatırımların listelenmesi ki Yavuz bu çağrıya da cevap vermiş oldu.

Kimse ama hiç kimse AKP iktidarları döneminde bu şehre hizmet yapılmadı demedi, itirazların ortak konusu yeterli oranda yatırım alınmadığıdır.

Geriye dönük benzeri eleştiriler incelendiğinde, itirazın tek ortak tarafının hizmet yeterliliği olmadığı görülür!

AKP her seçim döneminde ülke ortalamasının üzerinde destek bulmuştur ancak aynı oranda yatırım karşılığı bulamamıştır; her siyasetçinin ve bu hususta görüş paylaşan her yurttaşın üzerinde birleştiği tespittir!

16 yıllık iktidar döneminde yatırımdan yeterli pay alamamaktır, itiraz olunan!

İçinde bulunduğumuz Marmara bölgesinin en geri kalmış İl olduğumuz gerçeği, kamu paylaşımlarında anlaşılmakta.

AKP iktidarından önce şehir merkezinde iki devlet hastanesi hizmet vermekteydi, yatak kapasitesi yeterli değil ve günün koşullarına hizmet verecek konforda değildi!

Pek tabi yeni hastane inşa edildi, yatak kapasitesi 400’e çıktı ve daha konforlu bir hale dönüştürüldü!

Yavuz’un övünç duyduğu en önemli yatırım kalemi sanırım bu olsa gerek! Bu yatırımın varlığını sanırım reddeden yoktur, yeterli olmadığına dair itirazlar var.

Komşu kentlerle kıyaslandığımız da hasta yatak kapasitesinde geri olduğumuzu görürüz!

Yavuz gelecekte planlanan projelerden söz etmiş! 1000 yataklı hastanenin durumunun ne olduğu henüz belli değil, şehir hastanesi mi, devlet hastanesi mi ve bugün ki durumuna ilişkin henüz bilinen bir şey yok.

Kadın Doğum hastanesi uzunca bir yıl oldu başlayalı ancak akıbet belli değil, inşaat çalışmaları yine uzunca bir süredir durduruldu..

Karasu demiryolu inşası başlandı, uzunca süredir inşaat çalışmalarına son verildi, ne olacağı belli değil! 

Başlanıp bitirilemeyen projeler ve henüz başlanamayan projeler, bahse konu olanlar!

Yavuz’un şu gerçeği görmesi gerekir, yatırım üzerinden dile getirilen eleştiriler iktidarlarının süresiyle de ilgili, 16 yıllık iktidar ve yapılan yatırımlar!

Çivi çakıldı, yeterli ise bu anlamda tartışma alanı oluşturmaya da gerek yok!

Yeterli ise niçin Marmara Bölgesinin en geri kalmış İl’i özelliğini taşımaktayız.

Komşu kent toplu taşıma sistemini demir ağlarla örerken, biz ilkel toplu taşıma sistemine mahkum edilmiş isek, yatırımla övünemeyiz!

Yatırım adına kat edeceğimiz daha çok yolumuz var, mesele bu gerçekle yüzleşmekte!

Eksiklikleri dile getirmek var olan yatırımı da itibarsızlaştırmaz.