Değerli okuyucularım, bugün sizlerle çıtır elmalı börek tarifimi paylaşacağım. 7’den 77’ye herkesin seveceği, aynı zamanda da sağlıklı olan bu tarifimi beğeneceğinizi umuyorum

MALZEMELER

6 yeşil elma, soyulmuş ve ince dilimlenmiş

1 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu

2 yemek kaşığı taze limon suyu

1 vanilya çubuğu

3 su bardağı şeker

1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın

1 çay kaşığı mısır nişastası

 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, eritilmiş ve soğutulmuş

8 yaprak yufka,

Pudra şekeri,

YAPILIŞI

Elmaları limon kabuğu rendesi suyuyla birlikte bir tencereye koyun. Vanilya çubuğunu keskin bir bıçak kullanarak uzunlamasına ikiye ayırın. Çekirdeklerini kazıyın. Elmaları kısık ateşte 10 dk. pişirin.

Kalan şekeri tarçınlı küçük bir kaseye koyun ve birleştirmek için karıştırın.  Elmaları bir kaseye alın ve soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca mısır nişastasını karıştırın. Fırını önceden 350 dereceye ısıtın. Kalıbı eritilmiş tereyağı ile yağlayın, yüzeyine bir yufka yaprağı koyun ve eritilmiş tereyağı ile hafifçe fırçalayın.

Tarçın şekeri serpin. 3 tane daha yufka yaprağı kullanarak tekrarlayın. Yufka kek kalıbından, uçları kenardan sarksın. Elmaları ilave edin ve kaşığın arkasını kullanarak bastırın. Kalan yufkalara aynı işlemi yapın, yufkanın uçlarını tepsinin ortasına doğru katlayın. Eritilmiş tereyağı ile hafifçe fırçalayın.  Önceden ısıtılmış fırında 30 ila 35 dakika, altın rengi ve gevrek olana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.