Küresel krizin tüm acımasızlığıyla hüküm sürdüğü günümüzde, bundan ülkemiz de etkilenmemesi mümkün değil…
Piyasaların rahatladığı henüz söylenemez.
Sıkıntı her sektörde var…
Buna rağmen, yeni yeni işyerlerinin açılması hem cesaret işi hem de hayli sevindirici…
Bu nevi işadamları arasına son katılan, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cevherli oldu.
Uzun yıllar Uzunçarşı’da Sakaryalılar’a hizmet veren ve sektöründe önemli bir yeri hakkıyla alan Renkler Mağazası sahibi Ahmet Cevherli, artık Ada AVM’de müşterilerine hizmet verecek.
16 Mart Cuma günü saat 14.00’te yapılacak açılışa müşterileri yanında çok sayıda milletvekili, siyasetçi, işadamı ve bürokratın da katılacağı ümit ediliyor.
Aynı zamanda SATSO Yönetim Kurulu üyesi olarak da çalışmalarını sürdüren ve sosyal yönü hayli kuvvetli olduğu bilinen genç işadamı Cevherli’ye, yeni işyerinin hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle açılış gününü kutlaması adına Bizim Bahçe’den “Gül sepeti” gidiyor.
KISKANDIRAN DOSTLUK
Erenler Belediyesi’nin sevilen meclis üyelerinden Habip Bulut ile Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün arasından bugünlerde su sızmıyor.
Encümen üyesi olması nedeniyle belediyede daha sık bulunan Bulut’un geçmiş dönemlerde Öztürk’e yaptığı muhalefet, bugünlerde yerini sağlam bir dostluğa bırakmışa benziyor.
İlçede gerçekleştirilen açılış ve toplantılara birlikte katılan ve fotoğraf vermeye özen gösteren ikilinin bu halini görenler, yeni dostluğa gıptayla bakıyorlar.
Siyasette dün dündür bugün bugündür anlayışını ilke edinen ve geçmişi bir kenara bırakan bu iki siyasetçiye gitsin istedik Bizim Bahçe’nin “Leylakları” bu defa...
MART AYI, DERT AYI OLMAYACAK
Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Metin Ökden, son meclis toplantısında her zamankinin aksine Başkan Zeki Toçoğlu’nun da önce şüpheyle, sonra da tebessümle karşıladığı konuşmasıyla, Mart kışını bahara çeviren bir tablo ortaya koymuş.
Her oturumda muhalefet anlayışı içerisinde sözünü dudaktan, gözünü budaktan esirgemeyen bir tavır sergileyen, bu yönüyle Meclis’e renk ve hareket katan Ökden’in sözlerinin altında ne yatıyor endişesi, Başkan Toçoğlu’nu haliyle çok düşündürmüş olmalı…
Oysa Ökden bu defa, Toçoğlu’nun ve belediyenin olumlu işlerine olumlu yaklaşımıyla, bir hakkın teslimini taşıyordu Meclis’in gündemine…
Toçoğlu’nun karşılığı teşekkürlü oldu…
Anlaşılan Mart ayı, Büyükşehir Belediyesi ve Toçoğlu adına dert ayı olmayacak.
Bu hızla Başkent’in yolunu tutup kaynak arayışına çıkan Başkan Toçoğlu, şehrin dört bir yanına yaydığı yatırım ve yenileşme projelerini, bir an önce hayata geçirmek istiyor.
Muhalefetin, yapılan olumlu işleri destekleyeceği izlenimi vermesi, Toçoğlu’nun işini daha da kolaylaştıracak gibi görünüyor.
Bu olumlu tabloya katkıları nedeniyle muhalefetin sözcüsü Metin Ökden’e ve başlattıkları çalışmaların bir an önce sonuçlanması adına Başkan Toçoğlu’na, kolaylıklar dileğiyle Bizim Bahçe’den “Laleler” gönderelim istedik.
CEM HATUNOĞLU VE DEĞİŞİM
CHP’ye farklı bir ivme kattığı konusunda, şehrimizde fikir birliği oluşan siyasetçilerden biriydi Cem Hatunoğlu.
Kendi isteğiyle askerlikten ayrılıp siyasete atılmıştı.
CHP’nin önce Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, sonra il başkanlığına getirildi. Bilahare de milletvekili aday adayı oldu.
Her üçünde de aradığını ve umduğunu bulamadı.
Buna rağmen yılmadı, yorulmadı, davasına sahip çıktı.
Koşturdu durdu, o köy senin, bu ilçe benim…
Çıktığı yol engellerle dolu…
Bunu aşması kolay değil.
Şimdi sessiz ancak köşe yazılarıyla “Ben varım” diyor hala…
Son yazısında hükümete bindirmiş, yeni eğitim yasası nedeniyle…
Diyor ki yazısının başlığında “4+4+4, iyi niyetten zerre yok”
Bununla yetinmemiş, eğitimde yeni yasayla yapılmak istenenleri ağır bir dille eleştirerek, yapılanları bir dizi estetik operasyona benzetmiş.
“Bu kadar çok estetik yaparsanız bir insana, artık o aynı insan olmaktan çıkar.” diyerek, AK Parti iktidarı döneminde yapılan değişikliklerin ülkeye yarar değil, zarar getireceği görüşünü savunmuş.
Bence yanılıyor Hatunoğlu.
Estetik sağlıklı ve kalıcı şekilde gerçekleştirilirse, o insan eskisinden daha değerli ve daha kıymetli, daha sevilir ve daha da saygın oluyor.
Baksana Ajda Pekkan’a…
Film artisti iken mi, yoksa bir dizi estetik geçirdikten ve yaşı hayli ilerledikten sonra mı daha itibarlı ve saygın…
Türkiye Cumhuriyeti 89 yaşında.
Sormak lazım Hatunoğlu’na, bu süre içerisinde mevcut yasalarla Dünya ölçeğinde ülkenin itibarını, saygınlığını artıracak ne yapıldı da, şimdi değişimlere karşı çıkıyor…
Bırak Hatunoğlu, yasalar değişsin.
Bu ülke içe dönüklüğünün kabuğunu kırsın ve kendine gelsin.
Halkıyla bütünleşsin, denenmiş ve işe yaramadığı görülmüş, yanlış ve baskıcı uygulamalardan kurtulsun.
Bu değişimin ve yapılan estetiğin doktoru, yeter ki halkın iradesiyle oluşan Meclis ve iktidar olsun.
Bu duygularla, iyi niyetine ve ülkeseverliğine inandığımız Cem Hatunoğlu’nu Bizim Bahçe’den iri bir “Zeytin dalı” gönderelim istedik.