Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu geniş, hacimli bir kültür sarayı sözü verdi...
Ne zaman başlar, ne zaman biter bilemeyiz ancak bu büyük ve kültürel projeye, yeni döneme kalır gözüyle bakmak gerekecek...
Niye böyle büyük bir projeye gerek duyuldu derseniz...
Açılan salonlara ve kültür merkezlerine rağmen, başlatılan ve yürümekte olan kültürel etkinlikler için mevcut salonlar yetersiz kalıyor.
Gerek meslek edindirme -ki son derece yararlı kurslar- ve gerekse tiyatro, musiki, panel, konferans ve konserler için yeterli ve donanımlı salonlara ihtiyaç olduğu açık seçik ortada...
Şehrimiz büyüyor, gelişiyor ve genişliyor; kültürel hizmetler, buna bağlı talepler artınca, icra için geniş salonlara ihtiyaç duyuluyor.
Zeki Başkan da her ay birbirinden zengin kültürel faaliyetler için yeterli olmayan salon sıkıntısını hissetmiş olacak ki, yeni dönem için ilk büyük projesini açıkladı erkenden...
Sanırım bu proje nedeniyle herkesten fazla mutlu olan Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı İbrahim Aktürk olacak.
Başkan Toçoğlu ve İbrahim Aktürk’e, şehre yakışır bir kültür-sanat merkezi ya da kültür sarayı kazandırma adına kolaylıklar dileğiyle, Bizim Bahçe’den “Orkideler” gönderelim istedik.
NEŞET’E YAKIŞMADI
Neşet Muharremoğlu’nun ülkemizle tanışması, Sakaryaspor’un o zamanki adıyla Türkiye Birinci Ligi’nde oynadığı 1980’li yılların ilk yarısına rastlar...
Daha sonra Fenerbahçe’ye transfer olan Kaleci Neşet futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük hayatına başladı.
Kendisi gibi Sakarya’da parlayıp önce Beşiktaş, daha sonra Fenerbahçe’ye transfer olan meslektaşı Engin İpekoğlu ile daha önce de Sakaryaspor’a çalıştırıcı olarak geldiler...
Bildiğim kadarıyla Sakaryaspor’a ikinci gelişiydi kaleci hocası olarak...
Erol Kolcu’nun ekibinde yer aldı sezon başında bu defa...
Daha ligin ilk yarısı bitmeden seyirciyle girdiği ağız dalaşı yüzünden (daha doğrusu biz öyle biliyoruz) ayrılıp Engin İpekoğlu’nun çalıştırdığı Fethiyespor’a gitti.
Gitmekle kalmadı, bir gazete haberine göre 18 kişilik kadro kurmakta zorlanan ve hepsi birbirinin kopyası futbolculardan kurulu Sakaryaspor’dan iki oyuncuyu (ki gitseler eksiklikleri asla hissedilmez) Fethiyespor’a tavsiye etmiş.
Sakaryaspor küme düşme potasına bir adım mesafede ligin ilk yarısını bitirdi.
Abdülkadir ve Hakan Çalışkan gitse de kalsa da durum değişmez...
Ancak Neşet gibi sevilen eski futbolcumuzun hem oyuncu hem de hoca olarak ekmeğini yediği, suyunu içtiği şehrin zor durumdaki takımına destek çıkacağı yerde oyuncu kopararak köstek olmasını, ona yakıştıramadığımızın altını çizmek isterim, önemle...
Bu durum futbolun değil, futbolcunun vefasızlığına tipik bir örnek olsa gerek...
Neşet Hoca’ya, Bizim Bahçe’den “İri dikenli kaktüsler”, Engin İpekoğlu’na aynı vefasızlığa iştirak etmeyeceğine inanarak, Fenerbahçe zaferi gibi nice zaferler kazanması dileğiyle “Yeşil siyah laleler” gönderelim istedik.
BALABAN YARIN DEFNEDİLECEK
Bir iş seyahati için gittiği Honkong’da geçirdiği kalp krizi neticesi hayatını yitiren SATSO eski Meclis Başkanı, tanınmış işadamı İbrahim Balaban’ın oğlu Lütfü Balaban yarın Orhan Camii’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrası Emirdağ aile kabristanlığında toprağa verilecek.
Balaban Gıda AŞ’nin Genel Müdürü ve kurucu ortaklarından olan Lütfü Balaban’ın genç yaşta aramızdan ayrılışı iş aleminde de büyük üzüntü oluşturdu.
Balaban, Bıçakçıoğlu ve Yüncü ailelerine büyük acılarını paylaşır sabırlar, merhum Lütfü Babalan’a yüce Mevla’dan rahmet diliyoruz.