Dünya Ekonomik Formunun her sene İsviçre nin DAVOS kentinde yapıldığı bilinmektedir. Buraya Dünyanın önde gelen liderleri, dünya sermayesini ve o parayla dünyayı idare edenler, ekonomistler, sayılı ekonomi gazeteleri temsilcileri, akademisyenler katılır. Bu arkadaşlar gerek kendi aralarında ve gerekse konferanslar halinde konuşur ve ne yaptıklarını, ne yapacaklarını anlatır ve dağılırlar. Bu toplantıların ana konusunu bir yıl evvel kendi web sayfalarında yayımlarlar. Gelenlerin de bu konuyu araştırmaları ve fikirlerinin ne olduğu hakkında görüşleri sorulur. Diye tahmin ediyorum.

2021 senesinde yapılacak olan toplantının konu başlığı GREAT RESET yani BÜYÜK SIFIRLAMA.

Önümüzdeki yıl dünya gündemi bu BÜYÜK SIFIRLAMA.

Bu sıfırlamadan ne kast edildiğini pek bilene rastlamadım. Sadece tahminler. 2021 de Dünya ya reset atılacak. Kesin olan bu. Tahminlere göre yapılacak değişiklikler bütün Dünyayı ilgilendirecek ve Dünyada artık her şey ama her şey eskisinden daha değişik olacak. Uymakta veya uygulamakta bayağı zorluk çekeceğimiz gün gibi aşikar .

Alışabilmemiz için ufak ufak antrenmanlara bizi başlattılar bile dersem şaşırmazsınız herhalde.

Dijital paralar, her türlü ihtiyacın telefonla karşılanabilmesi, internetten eğitim, evlerimizin bir odasının ofis olması, insanın fiziki değerinin her gün azalması, tokalaşma, her türlü yakın temasın olmaması ve hayatımızda normalleşmeye başlayan eskiden anormal görülen bir sürü olay. Dertlerinden bir tanesi ve belki de en büyüğü, en tehlikelisi dini ortadan kaldırmak. Camilerin virüsün yayılması için en iyi ortam olduğu korkusunu yaymak, cemaat denilen olguyu ortadan kaldırmak. Camilerde verilecek nasihatların ortadan kalkması, inançların zayıflatılması için birer sebeptir. En belirgini ise bana göre insanların yalnızlığa alışması, biri birimize tahammülün azalması, Bu CORONA ile bizlerin tahammüllerini veya nereye kadar dayanabileceğimizi test ediyorlar. Kemeri her alışkanlığımızdan sonra biraz daha sıkacaklar.

Verecekleri kararların toplumu bütünüyle değiştimeye yönelik olduğuna inanıyorum. Bu değiştirmede –RESET- toplumun sosyoekonomik, psikolojik bütün yaşamların değişmesinden ne gibi paralar kazanmayı düşündüklerini ileride göreceğiz. Onların bu kazançları bizleri insan olmaktan çıkarmaya bütün değerlerimizi kaybetmeye bir adım daha yaklaştırdığı kesin. Önümüzdeki yıllarda intihar olaylarının artacağına inanıyorum. Sevgisiz bir hayata nasıl tahammül edilir bilmiyorum. İnternetten ders, dijital para, emoji ile konuşma, merkezi ezan, sıra tele namaza mı gelmektedir? Bu konuda daha yazacak çok şey var. Uzun bir yazı olmasın diye burada keselim.  Gelişmeler oldukça devam ederiz.

Albert Einstein şöyle der: Korkarım ki bir gün teknoloji, insan iletişiminin ve yakınlaşmasının önüne geçecek ve aptal bir nesil ortaya çıkacak.