Yakın zamanda kaybettiğimiz meslektaşımız Burhan Uğur’u anmak istedik takım arkadaşı Mesut Öztürk’ün arşivindeki bu güzel fotoğraf ile. Şehrimizin sevilen takımlarından Taçspor’u sizlere sunmak istedim.

Burhan Uğur, sevilen ve sayılan biri olarak Adapazarlıların kalplerinde yaşayacak. Uzun çarşıda uzun yıllar saatçilik mesleğini icra etti. Spora sevgisi de epey yüksek derecedeydi. Taçspor’da forma giydi.

Saha komiserliği, spor yorumculuğu ve yazarlığı yapan bir arkadaşımızdı. Vefat haberiyle üzüldük. İki oğlu vardı ve Emirsultan mezarlığına defnedildi.

Taçspor, güçlü kadrosu ile şehrimizin sevilen takımlarından biri olarak bilinir. Çok sayıda güçlü sporculardan oluşan kadrolarla sporseverlerin karşısına çıkan bir takımdı. Semt takımı olarak iyi yönetimlerle idare edilip rakipleri ile iddialı maçlara çıkardı.

Garajlar Taçspor’da ünlü hocamız Tevfik Aydın’dan bahsetmeden geçmek olmaz tabi. Onun takıma çok katkıları olmuştur. Onu da rahmetle anıyoruz.

Taçspor’a gelen futbolcular ve giden futbolcular şehrimizin güçlü takımlarında forma giyen oyuncular olurdu. Şimdi size o yılların güçlü kadrolarından birini sunacağım.

Soldan sağa kaleci Karadenizsporlu Muhittin, Gözlükçü rahmetli Burhan Uğur, Donatımsporlu Mustafa, Karadenizsporlu Orhan, Rahmetli Veli Küçükkaya, Kocaali Sahilsporlu Fevzi Cesur ve Fethi.

Oturanlar soldan sağa İlhan Taçspor, Sebahattin Taçspor, Salih Küçükkaya, Demirsporlu Mesut Öztürk, Mithatpaşasporlu Reha Meriç, Karadenizsporlu Bayram Aşkar.