Seçim şartlarının oluşmadığı, olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz günlerin yaşandığı bu ortamda seçim yapılabilir mi, bugünden kestirebilmek güç!

Her gün terör denen belaya yeni canlar vermekteyiz, Ülkenin bir bölümü sokağa çıkma yasakları ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Camiler de ezan okunmuyor, namaz kılınamıyor, ekmek dağıtımı kontrollü yapılan ilçelerimiz var! Hal böyle iken sandık şartları oluşturulur mu, seçim olur mu bunu da ilerleyen günler de göreceğiz!

Ülkenin ihtiyacı olan yeniden bir seçim tekrar seçimden geçmediği aşikâr! Şartlar zorlanarak tek başına iktidar oluşturmak adına seçime gitme çabası var, takvimi de bu koşullar altında açıkladılar.

Siyasi partiler açıklanmış takvim üzerinden adaylarını belirlemeye başladılar. YSK’ ya aday listelerinin verilme süresi 18 Eylül de ( Cuma ) sona eriyor!

Son seçimde alınan sonuçlar hepimizin malumu, AKP 5 milletvekilliğini, CHP 1, MHP 1 milletvekilliğini almışlardı!

Tekrar edilmeye çalışılan seçimde bu sonuçları değiştirmek adına çabalayacaklar sanırım. AKP mevcut milletvekili sayısını koruyarak 1 fazla nasıl alırım hesabında, listesinde bu iddia üzerinden hazırlayacaktır.

AKP için alınan oyun üzerinde özellikle 6’ncı milletvekilliğini çıkarabilecek düzeyde aday adayı yok ve bu denli oy artışını sağlayacak siyasi havası da yok! Son yaşanan gelişmeler belki de bu şehirde sandalye sayısında düşüşe sebebiyet verecektir.

AKP’yi bekleyen artış değil belki de kayıp olacaktır! Genel kanaat, şehir de hakim olan sonuç AKP 4, CHP 1, MHP 1 dağılımı! Orta da 1 sandalye boşta ve tüm gözler onun üzerinde!

CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde izlediği uzlaşmacı tavrı, hükümeti kurma, hükümette yer alma, sorumluluk üstlenme çabası seçmende olumlu izler bıraktı. Yapılan kamuoyu araştırmaları da bu yönde sonuçları işaret etmekte!

CHP’nin oyunda bir miktar artış beklenmekte dolayısıyla ortada olan son sandalyeyi almaya yakın olduklarını söylemek abartılı kanaat olmaz!

Aday listeleri ve seçim kampanyasının yönetilmesi bu sonucun belirleyeni olur kanısındayım!

MHP mevcudu koruyacak durumda seçmende oluşan algısı da bu yönde. Hükümet kurulmasına katkı koymaması, son meclis yapısında sergilediği tavır nedeniyle oy artışı sağlayacağı beklenmemekte!

Burası Türkiye bu Ülke de 24 saat bile uzun zaman dilimidir, sözünü hatırlayarak kesin ifadelere müracaat etmeden sözü burada noktalamak olacak ise seçim,  01 Kasım’ı ve öncesini görmek gerekli!

İktidar refahının seçim meydanlarında söyleyeceğini de çok merak etmekteyim!

07 Haziran’dan önce şehit cenazeleri gelmiyordu, ne oldu da her gün şehit cenazeleri geliyor!