Adapazarı treni şehir merkezine yani gar binasına gelemiyor.Gerekçe olarak ta tren şehrin ortasından geçiyor ve ikiye bölüyor, geçitlerin varlığı bu işin önünde engel olarak duruyor.

Büyükşehir meclis toplantısında Başkan Zeki Toçoğlu bu konuya bu hali ile dile getirmiş.

T.C.D.D. yetkilileri ‘’Ben şehir merkezine tren çalıştıracaksam  ya geçit yaparım yada kapatırım’’ böyle olunca bize uygun düşen teklif Ofis ve Donatım geçitlerini tamamen kapatmak.

Anlaşıldığı üzere treni gara , ait olduğu yere getirmeyecekler sorunu çözüme kavuşturamayacaklar.Adapazarı treni 118 yıllık tarihe sahip , önce tarihine sahip çık sonra da ulaşımın doğru karşılığı olan treni ait olduğu gar binasına getirin.

Geçit varsa, şehrin ortasından geçiyorsa bunu çözemeyiz türünden bahaneler sıradan ve ciddeye alınması tarafı  olmayan bahaneler.

Dünyanın her yerinde raylar şehrin içinden ortasından geçer ve trenler bu halleri ile şehirlerin merkezine ulaşırlar.

Yeni dünya kurmaya da gerek yok  ,T.C.D.D. yetkililerinin ya da Belediye yetkililerinin mevcut durumu nasıl aşarız diye günlerce düşünmelerine proje üretme çabalarına gerek yok.

Batı toplumu 1700’lü yıllarda bu sorunları çözüme kavuşturmuşlar , bilgi çağı merak edene oturduğu yerden de cevap verebiliyor.

Kaldı ki belediyeler başta olmak üzere yılın birkaç döneminde yurt dışı turları düzenlenir,kardeş şehirler ilan edilir , birçok ad altında batı şehirleri turlanır.

Benim itiraz ettiğim gezilerdir ama gel gör ki meclis üyeleri , kamu kuruluşlarının temsilcileri bu türden seyahatlerden geri kalmaz hatta yarışırlar.

Bu hadiseden görünen o ki bu türden gezilerin hiçbir karşılığı yok.

Mazeret üretmeye gerek yok , sorun basit dolayısıyla çözümü de basit.

Çok uzağa gitmeye gerek yok komşu İl  Eskişehir sorunu çözmüş  tren merkezde bulunan gar binasına kadar geliyor ve treni bizden daha etkin kullanıyorlar.

Başkan Toçoğluna tavsiyem  T.C.D.D.  yetkililerinin ciddiye alınması gerekmeyen önerilerini dikkate almadan ve kararlı bir şekilde sorunun üzerine gidip çözüme kavuşturmaktır.

Çözüm diye tarif edilen ise trenin merkeze yani gar binasına gelmesidir.

Harici çözüm  , çözüm değildir!Bunu beceremiyorlarsa  teslim olun tarihi de yok sayıp Adapazarı trenini iptal edip gar binasını da müzeye çevirin.

Müze olarak verilecek hizmetin bu şehre daha fazla katkısı olur.

Hafızam beni yanıltmıyorsa Ulaştırma Bakanı geçmiş yıllarda trenin merkeze gelebileceğine dair söz vermişti bunun üzerine gitme sorumluluğu da Büyükşehir ve iktidar milletvekillerine ait olmalı.

Bu şehrin maalesef böylesi bir talihsizliği var önemli görünen sorunlarının hiç biri çözüme ulaştırılamıyor!

Adapazarı tren meselesi gibi , bin yataklı devlet hastanesi meselesi de ortada duruyor.2015 genel seçimlerin den itibaren yer arayışları devam ediyor ve henüz sonuca ulaşılamadı.

Ötesi ne; sorunların çözüm adresi siyaset kurumu .Siyaset kurumu bizde işlemiyor , çözüm üretemiyor!

Biz bu kadarız demek ki !  

[email protected]