Zaman zaman ismini yazan yazmayan okuyucularımızdan, yayınlanmasını istedikleri yazılar gelir…

Değerlendiririz hiç kuşkusuz…

İşte o tür yorumlardan biri var, sizlerle paylaşmak istediğim…

Önce okuyalım…

“Birinci Meslek Lisesinde güzel işler yapılıyor.

İlimizin güzide eğitim kurumu olan halk arasında bilinen adıyla ‘Sanat Okulu’ yıllardır sayısız mezuna meslek ve zanaat edindirmenin yanında özel eğitim bölümüyle engelli öğrencileri de topluma kazandırıyor, meslek edindiriyor. Mobilya dalında eğitim gören öğrenciler birbirinden güzel ürünler ortaya koyuyor.

Pandemi dolayısıyla ertelemek durumda kaldıkları sergiyi bu yılsonunda yapıp ürünlerini görücüye çıkarmayı planlıyorlar.

Eski çağlardan beri toplumdan dışlanan, yok sayılan, evlerinden çıkamayan, çıktığında ise insanların kötü bakışlarına maruz kalan ve genellikle utanılacak bir durum olarak görülen bu bireysel farklılıklarını avantaja çevirmenin peşindeler.

Ülkemizde Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde uygulanan güçlü sosyal politikaların bir parçası olarak özel eğitim çalışmaları son yıllarda büyük ivme kazanmış, bu gelişim sayesinde özel gereksinimli öğrencilerin ayrıştırılıp normal gelişim gösteren akranlarından ayrı okullarda öğrenim görmesinden ziyade bütünleştirilip farklılıkları ne olursa olsun, sosyal, kültürel, eğitimsel, yaşamsal aktivite ve fırsatlardan tüm toplum üyelerinin eşit düzeyde yararlanmasını öngören kaynaştırma ve bütünleştirilmiş eğitim imkanları sunulmuştur.

Okulun alanında tecrübeli ve başarılı Özel Eğitim öğretmenleri Keziban Esen, Beyza Cinoğlu ve Gülay Kaçmaz tarafından günlük hayatlarını bağımsız şekilde idame ettirebilecek becerilerin yanı sıra meslek edindirmeye de gayret ediliyor.

Daha sonra engelli çocuklar iş uygulama derslerinde mobilya öğretmenlerinden temel ahşap teknikleri eğitimi alırken, özel eğitim öğretmenleri de öğrencilere rehberlik yapıyor. Öğrenciler burada aldıkları eğitim ile mezun olduktan sonra işletmelerin % 3- 4 oranında engelli işçi istihdamı kuralından yararlanabilecek hale geliyorlar.

Evlatlarımızı ayrıştırmayan, birleştiren, bütünleştiren bir eğitim sunan değerli öğretmenlerimize ve okulumuza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”

Bilinir ki marifet iltifata tabidir…

Yapılan iş olumlu olursa, yazan da okuyan da mutlu olur hiç kuşkusuz…

Bu doğrultuda emeği geçen herkese ve her kesime başarılarının devamı adına “Peygamber çiçekleri” gitsin istedik…