Abiç İbrahim Darcan Adapazarlı futbolseverlerin yakından tanıdığı futbolcudur. Sevilen muhabbetleri ile dinlenen kişi olarak tanınır.

Demirspor, Şekerspor gibi amatör takımlarda futbol oynadı. Bu güçlü takımların iyi sporcularındandı. Kocaeli’nde ve Alpullu Şekerspor’da oynadı. Hep hatıralarda kalan sporcu olarak anılırdı.

Ekmeğini kazanmak için bir dönem Almanya’ya gitti. Daha sonra ise şehre geri geldi. Karaağaç semtinin sevilen isimlerindendi. Benim de dostumdu. Sık sık ziyaret eder, sohbetlerini dinlerdim.

Alpullu Şekerspor’dan arkadaşı Vacit Toraman da zaman zaman bize güzel fotoğraflar atardı. Adapazarı’nda iyi dostları vardır. Onun arşivinden siz sporseverlere güzel bir hatıra fotoğrafı sunuyoruz.

Alpullu’da Kıvırcık Muammer ve Zalim Sülo (Süleyman Paşalı) da futbol oynayan Adapazarlı diğer isimlerdi. Abiç İbrahim aramızdan ayrılan ağabeyimizdir. Allah mekanını cennet eylesin.

Yıllar uçup gidiyor maalesef. Nerede o eskiler diyoruz. Artık şehre renk katan insanlar az kaldı. Biz de bir futbol şehri olan Sakarya’nın iyi futbolcularını zaman geldikçe anıyoruz.