Yine bir maç yine bir hüzün daha. Son zamanlarda maalesef çok fazla karşılaştık bu tabloyla. Her karşılaşma öncesinde bu sefer olacak, bu sefer kayıp yaşamayacağız diyoruz ama yine zirve yolunda darbeyi yiyen biz oluyor. Sivas Belediye maçı da öyle bir maçtı işte. Kadro tercihleri ve değişikliklerle alakalı görüşlerimi biraz erteleyerek maçın başlangıcına dönmek istiyorum.

Aslında iyi bir hücum başlangıç yaptığımızı söyleyebilirim. Rakip alanda daha çok göründük, oyunu kanatlara yaydık ve bir kornerde de golü Ümit Yasin ile bulduk. Golü bulduk bulmasına ama kalemizde de pozisyonlar verdik. Daha 10 kişi kalmadan Sivas belediye 2-3 etkili atakla yokladı kalemizi.

Ümit Yasin’e burada ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kendisi sevdiğim ve güvendiğim oyuncuların başında gelir. Gelir gelmesine ama bir stoper bu kadar amatör iki sarı kart görerek takımını daha 25 dakikada eksik bırakamaz. İlk sarı kartından hızlı hücumu kesmek istedi ama zaten ondan sonra 2 oyuncumuz rakibi bekliyordu. Rakip yarı sahada hiç de lüzumu yokken yaptı faulü. Keza ikinci sarı kartta da her ne kadar kart olup olmaması konusunda şüphe olsa da, Ümit tecrübesindeki bir oyuncu yine rakip sahada o riske girip o ayağı kaldırmayacak. Belki de ilk kez görüyorum bir stoperin iki sarı kartını da rakip sahada görerek atıldığını.

Bu kırmızı kartın ardından Ertekin hocamız oyuna stoper almadı. Stoper almadığı gibi, herhangi bir oyuncuyu da o bölgeye kaydırmadı. Azad evet biraz daha geriye dönük oynadı ama stoper pozisyonuna geçmedi. 3’lü savunma ile maça devam ettik. Bence Ertekin’in bu kararı, son haftalarda sürekli takımı defansif olarak oynatmasıyla ilgili gelen eleştirilerdi. Maalesef bunun sonunda devşirme sağ bek Çağrı bir de yarım stoper gibi oynamaya çalışında dikiş tutmadı.

Şimdi açık konuşmak gerekirse 10 kişi oynadığımız uzun bölümde de çok kötü oynadığımızı düşünmüyorum. 10 kişi olarak iyi oynadığımızı, zaman zaman pozisyonlar bulduğumuzu söylemek lazım. Zaten Ali'nin müthiş vücut çalımı ve dönüşüyle kazanılan penaltı ile golü bularak moralli gittik soyunma odasına. Ben Ertekin’den devre arasında oyuna müdahale etmesini beklerdim açıkçası. 10 kişi olarak öne geçmiş bir takım neden ikinci devreye tek stoperle başlar? Kendime bunun açıklamasını yapamadım ben.

 Zaten yaşanan konsantrasyon eksikliği ile ikinci yarıda da golü yiyerek başladık. Bu dakikadan sonra oyun iki takım için de dengede gitti. 11’e 10 oynamanın dezavantajına rağmen yine topa daha hakim olan bizdik. Şeyhmuz’un gördüğü kırmızı kart ile de oyun sayısal anlamda da dengelendi. Son bölümde daha ataktık, Sivas Belediye oyuncuları yerden kalkıp pek oynama niyeti olmasa da golü arayan, golü kaçıran, golü isteyen taraf bizdik. O gol maalesef gelmedi ama. Bu sezon evimizde oynadığımız 4 karşılaşmadan 1 galibiyet 3 beraberlik alabildik. Bence bu kayıpları ileride çok ama çok arayacağız.

Değişiklik hamlelerine gelince… Sivas Belediye’nin kırmızı kartından sadece 1 dakika önce 2 değişiklik yapmıştık. Genç stoper Fatih Tultak Abdülaziz’in yerine, Devrim de Muhammet Reis’in yerine oyuna girdi. Bence kırmızıdan sonra olsa bu değişiklik giren ve çıkan oyuncular farklı olurdu. Bu da Ertekin’in dezavantajı oldu. Zaten ilk yarıda ofansif oynayan orta saha olan Oğuzhan’ı oyundan almıştı. Üstüne bir de Muhammet Reis’i alınca orta sahanın hücum kısmı da Azad ile Caner’e kaldı. İki hücum anlamındaki isim çıkıp, iki tane daha defansif olarak nitelendirebileceğimiz, çıkan isimlere göre daha teknik ayaklar olmayan bu isimlerle hücum varyasyonlarımız da darbe aldı. İş sadece kanat oyuncularına kaldı. Bu da maalesef sonuç vermedi.

Son olarak bir hamle daha yapan Ertekin, genç oyuncu Alpay ile Berk İsmail’i oyuna aldı. Zaten tüm eleştiriler de biraz burada patlak verdi. Diğer tüm değişiklikleri mantık çerçevesinde bir kalıba sokabilirken, Ali- Berk değişikliğine herkes patladı. Gol lazımken ve Sivas Belediye çoktan oynama niyetini kenara bırakmışken neden çift forvete dönülmedi? İşte orası bir muamma.

Öyle yada böyle 2 puan daha bıraktık evimizde. Açık konuşmak gerekirse hem oyuncular hem de teknik ekibimiz formsuz. Bu formsuzlukla maalesef zor. Bir şeylerin değişmesi lazım artık. Bu söylediğim Ertekin hocamızla ilgili değil sadece. Ama bir şeylerin artık daha farklı olması lazım. 10 puanla 10’ncu sıradayız.  Puanlar ve sıralama belki 10 ama bizim oynadığımız oyun da ortaya koyduğumuz mücadele de 10 numara değil.