Karşı cinsinden devamlı şikayet eden insanlar ilişkilerinde hiçbir türlü mutluluğu yakalayamazlar. Her kadın her erkek yaradılışlarından ötürü hemen hemen aynıdır. Bunu kişi ister kabullenir ister kabullenmez. Fakat değiştiremez. Karşı cinsini olduğu gibi kabullenmeyen insanların ilişkilerinde genelde huzur hakim olmaz. Eninde sonunda da yalnızlığa mahkum kalırlar.

Bir ilişki emekle, yeri geldiğinde tahammül etmekle, gönül almakla, düşünmekle, ilgilenmekle, kah ileri adım kah geri adım atmakla yürür. Empati yapmak bu yüzdendir ki birlikteliklerde önemli rol oynar.

Bir insanın davranışlarına takılmak sizi mutluluğa ulaştırmaz o davranışı neden yaptığını anlamak mutluluğa ulaştırır. Karşınızdaki insanın her hareketinin her sözünün altında kötü bir şey aramak sizi huzura kavuşturmaz o davranışı ne için sergilediğini anlayarak mana vermek sizi huzura kavuşturur.

İlişkilerinizde, bazı davranışları anlayışla karşılayabilir davranışın altında yatan sebebi güzel bir dille öğrenebilirsiniz, karşınızdaki insanın düşüncelerini öğrenip sonrasında kendinizi ifade edebilirsiniz, insanların ruh hali gün içinde çevresel faktörlerden dolayı değişim gösterebildiği için bazı tavırlarını tolere edebilirsiniz, istek ve arzularını yargılamak yerine saygı duyabilir onu anlamaya çalışabilirsiniz.

Şöylesin böylesin kelime kalıpları iticidir. Eleştirilmek kişinin ruh halini daha çok gerebilir. Kişiye kendini önemsiz, değersiz hissettirebilir, karşı tarafta sevilmiyorum istenmiyorum algısı oluşturabilir. Hal böyle olunca da karşı taraf gerilir ve istemsizce tepki verip davranışlarıyla sizi kötü etkiler. Kötü etki altında kaldığınız için bu defasında sizde tepki verirsiniz. Ve ilişkide bitmek bilmeyen bir çatışma döngüsü başlar, ilişki yürümez bir hale gelir, zamanla da sona erer. Kabullenmeyi öğrenmediğiniz sürece sil baştan başlayıp hayatınıza başka birini dahil etseniz dahi yine hemen hemen benzeri sorunlarla karşılaşırsınız.

Sorunlarla baş etmeyi, insanların güzel taraflarını görmeyi, kendinden ödün vermeden tahammül etmeyi, anlayış gösterip tolere etmeyi, eleştirmek yerine izah etmeyi, en önemlisi de kabul etmeyi öğrenmediğiniz sürece sık sık ilişki değiştirmeye, sık sık ilişki değiştirdiğiniz için de zamanla yalnızlaşmaya mahkum olursunuz.

Sevgilerimle…