Bu şehirde birçok ilginç gelişmeye tanıklık ettik, bir sözün arkasına takıldık yeni dünyalar kurduk!

Bin yataklı hastane proje sözü ortaya atıldı, tüm ilçe belediye başkanları hastanenin kendi ilçesine yapılmaları hususunda kampanyalar yürüttüler. Bununla da yetinmediler, yer tespitleri ve Ankara’ya turlar düzenlediler.

Olmasını istedikleri neydi tek dert bin yataklı hastane yatırımı kendi bölgelerine yapılsın. Buraya kadar sorun yok hastane yapılacaksa herhangi bir ilçe sınırları içerisinde yapılsın. Ortada proje yok, yatırım planı yok ama bizim ilçe belediye başkanları birbirlerini ezercesine bir yarışa girdiler, hastane yatırımını kapmaya çalıştılar.

Üzerinden uzunca bir zaman geçti, ortada ne proje var ne yatırım var. Dahası ise yatırım bakanlığınca bu şehre bin yataklı hastane yapılacağına dair bir açıklama olmadığı gibi, yatırım planlaması dahilinde olmadığına dair de açıklama geldi.

Peki, ne oldu onca gürültü, kampanya yer arayışları çabaları dünde kaldı ve unutuldu gitti!

Benzeri durumu tren raylarının yer altına alınmasında da yaşandı. Seçim döneminden önce bahse konu proje kamuoyu ile paylaşıldı, bu hususta yol kat edildi bugün gelinen nokta itibariyle söz de kaldı!

Sözün özü bu şehir böylesi proje paylaşımlarına söz de itibar eder ve peşine takılır. Günden bir şekilde bu türden sözler üzerinden oluşuyor, işi-gücü bırakıp ne olacak diye uzunca tartışmaların içine giriyoruz!

Bugün de manzaramız dünden farklı değil, şehrin klasik gündemini yaşamaya devam ediyoruz. Günün moda tartışması şehir merkezinde ki ilköğretim okul binalarının yıkılması ve yerlerine otopark yapılması!

Şehrin en etkin alanların da bu tartışma almış başını gidiyor, belediye meclislerinin gündemi haline gelmiş. Bir grup yıkılmalı ve yerlerine otopark yapılmalı diyor, diğer grup ise okullar yıkılıp otopark nasıl yapılır diye itiraz ediyor!

Bu arada her iki grubunda atladığı ise bu okullar yıkılacak ise yeni okul binaları nereye yapılacak diye sorgulanmadığı gibi, yetkili kurumlardan da bu hususta açıklama gelmiyor!

Okulları yıkıyorlar ama yenilerini nereye yapacaklarını paylaşmıyorlar. Yine sonu belli olmayan bir gündemin peşine takıldık gidiyoruz!

Şehrin bu hususta anlamsız bir geleneği oluşmuşa benziyor.

Önce yatırımı planlayın, prosedürleri tamamlayın ardından kamuoyu ile paylaşın!

Bir hayalin peşine bu şehri sürüklemeyin!

                                                                                                                                                     

 

                                                                                                                                        Ergün ÖZKAN

                                                                                                                                         [email protected]