Ülke ekonomisine doğrudan etkili ve büyümeyi sağlayan unsurlardan biri olan girişimcilik, günümüzde önem kazandı. 
Bir ülkede rekabet ve özel girişimcilik gelişirse ekonomik refah da o düzeyde yükselir. Girişimciliğin olmadığı ülkeler çok fazla büyüyemez. Çünkü ekonomik olarak yükselme ve refaha ulaşma, üretimi çoğaltmaktan geçiyor. Ekonomist Prof. Dr. Osman Altuğ bunu kısaca, ”Paranın değerini tek şey belirler, üretim gücü!” olarak açıklıyor. Üretimi kim yapacak? Teşebbüsler yani girişimciler...
“Mal veya hizmet üretimi için üretim faktörlerinin bir araya getirilerek, ekonomik fırsatların yeni değerlere dönüştürüldüğü organizasyonun oluşturulması. Gerekli zaman ve çaba ortaya koyularak finansal, psikolojik, sosyal risklerin alındığı parasal kazanç ve kendi işinin patronu olma çabasıdır” diye tanımlanan girişimcilik, aynı zamanda işsizlik sorununa çözüm sunan önemli bir bileşendir. Girişimci ise; “Bir mal veya hizmeti üretmek, pazarlamak için sağladığı kaynaklarla sistemli; zaman, emek, sermaye kaynaklarını bilinçli bir şekilde bir araya getiren, bu faaliyeti yaparken ortaya çıkabilecek zararı riske edebilen kişi” olarak adlandırılır.
Yenilikçi faaliyetler içinde olan girişimciler, parlak düşüncelerin oluşması, yayılması ve uygulanmasını sağlar, yeni endüstriler ortaya çıkartırken, sektörlerde gelişme ve verimliliği artırdığı için büyümeyi hızlandırır.
Kalkınma için devlet ve özel sektördeki mevcut yatırımların yanında, yeni fikir sahibi girişimcilerin de üretime katılması gerek. Bu nedenle çağımızda girişimcilik yükselen değer... 
Girişimciliğin önemi
Bu tespiti yıllar önce, bugün 90 yaşında olan Amerikan yazar ve halk konuşmacısı John Naisbit, “Artık yönetim toplumundan girişim toplumuna geçiyoruz” diyerek dile getirmiş.
“Ülkenin sizin için ne yapabileceğini değil, sizin ülkeniz için ne yapabileceğinizi sorun” diyen Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) 35. Başkanı John F. Kennedy ise girişimciliğin ülke için önemini bu sözlerle vurgulamış.
Büyük ekonomiler arasında ilk akla gelen ABD olduğu için yine oradan devam edelim; 
“Büyük sanayi devrimini ve dev şirketlerin dönemini yaşadık. Ama inanıyorum ki çağımız girişimcinin çağıdır” ifadesiyle Ronald Reagan,
“Sadece para kazanmayı hedeflediğiniz bir hayat, azminizin olmadığını gösterir. Yalnızca sınırlarınızı zorlayan bir yolculuğa çıktığınızda içinizdeki potansiyeli keşfedersiniz” sözü ile Barack Obama ve 
“Tutku olmadan enerjiniz de olmaz. Ve enerjiniz yoksa, hiçbir şeyiniz yok demektir” ifadesi ile Donald Trump,
“Eğer peşinden koşmaya cesaretiniz varsa, tüm hayâlleriniz gerçek olabilir” diyen Walt Disney, 
“Dünyayı değiştirenler, ancak bunu yapabileceklerini düşünecek kadar çılgın olan insanlardır” ve “İyi işler başarmanın tek yolu, yaptığınız işi sevmekten geçer” sözleri ile Steve Jobs da aynı vurguyu yapmıştır.
Evet bir hayâlle başlar herşey... Günümüzde bir fikir eğer hayâl edilebiliyorsa gerçekleşebilir. Bunun bir çok örneğini, bir iş fikrini hayata geçirme başarısıyla ekonomiye katkı sağlayan girişimcilerde görüyoruz. Dileğimiz onların sayısının artması.
destek PROGRAMLARI
‘Bir fikrim, bir projem var ama sermayem yok’ diyen girişimci ruha sahip insanların kabiliyetleri devletçe gereği gibi desteklenmeli. Sonuçta bu destekler ülke yararına dönüşerek, kalkınma yolunda önemli adımlar atılmasına yol açacaktır.
Bir işin hayata geçirebilmesi için önce ortada bir “fikir” olmalı. Fikir çok değerli unsur ama kaynak, yani ”sermaye” yoksa fikirler de bir şey ifade etmez. Ama son yıllarda durum değişti. Artık fikrini projeleştirebilen birçok kişi, kurum, kuruluş, devlet veya dış kaynaklı hibe ve uzun vadeli malî destek bulabiliyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) son yıllarda bir çok girişimciye, Girişimcilik Desteği ve Girişimciliği Geliştirme Destek Programları ile hibe ve uzun vadeli faizsiz kredi desteği sağladı. Artık bu sayede Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) işlerini büyütüp geliştirebiliyor.
SEKTÖRÜN GÜLLERİ
Destek programlarına erkekler kadar kadın girişimciler de rağbet gösteriyor. Kadınlara pozitif ayrımcılık sağlanması onlar için ayrıca bir avantaj. Fikrini projelendirip hibe ve kredi desteğiyle kendi işletmesini kuran kadınların sayısında artış yaşanırken hanım eli değen sektörlerde şimdi güller açıyor. İşlerini büyüten kadın girişimcilerin ortaya koyduğu başarılar ise dikkat çekici.
İşte biz de tam bu noktada, iş fikirlerini KOSGEB veya farklı kanallardan aldıkları destekle hayata geçiren girişimcilerin başarılarını kaleme aldık. 
“Sakaryalı Kadın Girişimcilerin Örnek Başarı Hikâyeleri” başlığındaki yazı dizisinin ilki bugün gazetemizde başladı. Şule Bayri’nin her hafta söyleşi formatında yaptığı röportajlarda, kadın girişimcilerin işlerini kurma sürecinde neler yaşadıkları ve onların takdire şayan başarı öyküleri yer alacak. 
Bugün 6. sayfamızda ve internet haber sitemiz yenisakarya.com’da yayınlanan röportajda, Sakaryalı girişimci Gülşah Yıldırım hayâlindeki işi nasıl kurduğunu anlatıyor. Evinde internet üzerinden başladığı işini, projelendirerek büyüten cesur yürekli girişimcinin, kendi markasıyla ihracat yapacak düzeye gelme başarısına tanık olacaksınız. 
Bu başarı hikâyeleri pek çok kadınımızı kendi işini kurmada yüreklendirecek ve ilham kaynağı olacaktır.
Bir iş fikriniz mi var? Hiç zaman kaybetmeyin. Çünkü artık vakit nakit!