Sakaryaspor Ziraat Türkiye Kupasında tur için Adana’ya gitti ama yine eli boş döndü. Son yıllarda bu elenmelere alışık olsak da nedense bu biraz daha ağır geldi. Maça geçmeden önce A Spor’un yayın skandalına değinmek istiyorum.

Ben de bir medya mensubuyum. O kanallarda çalışan kimse patronlarına dönüp demiyor mudur acaba “Kaç şehre, kaç taraftara ayıp edeceğiz böyle yayın olmaz” diye! Turkuaz medya grubuna ait 4 tane kanal var. A spor, Atv, A Haber ve A2. 1 kanal üzerinden 3 maçı katlederek 6 şehre ayıp ettiler!

Hem de öyle böyle değil çok büyük bir ayıp! Sakarya, Adana, Konya ve Bursa, İstanbul ve Sivas şehirlerine ayıp ettiler.

A Spor’da 2 maçı dönüşümlü vermeye çalışırken A2’de 10 yıl öncesinin dizisi “Bez Bebek” oynuyordu! Kardeşim bir maçı bu kanala verip sadece 1 değişiklikle 6 şehre birden ayıp etmemiş olacaktınız.

Kim sizin maç programcınız? Hiç düşünmüyor mu bu maçların uzama ihtimallerini? Yayınları alıyorsunuz ama maalesef hakkını vererek yayınlayamıyorsunuz. Tüm spor camiasının gözünde sınıfta kaldınız.

Gelelim maça. Olumludan başlayayım. Genel olarak hücum anlamında iyi oynamaya çalıştık. Hareketliydik ve kanatlardan iyi akınlar gerçekleştirdik. Özellik Mehmet’in kanadını da etkili kullandık. Penaltıyı da onun sayesinde kazandık zaten. Murat hocanın da hamleleri yerindeydi diyebilirim. Uzatmaları düşünerek erken hamle yapmaktan kaçındı ve nitekim de öyle oldu.

Evlere şenlik savunmamıza gelirsek! Hangi birinden başlayayım bilemiyorum. Berkay Can ilk golde bariz bir zamanlama hatası yaptı. Telafi için de çok uğraştığını söyleyemem. Bunun dışında da Ozan Papaker’i kaç kere kaçırdı ben sayamadım. Alişan saymıştır ama. Kurtarışları olmasaydı uzatmaları bile göremezdik. 2 tane yüzde 100’lük golü kurtardı. Yediğimiz ikinci golde Ümit Yasin önce adam adama savunduğu oyuncuyu kaçırdı. Diğer stoperimiz de yakın mesafeden izleyince 5 dakika kala golü yedik.

Maç bitti ama eleştiriler bitmedi. Penaltı kaçar. Bir futbolcu penaltı kaçırır. Direkten döner, yanından auta gider, kaleci kurtarır olur bunlar. Ben uzun zamandır Ümit Yasin’in penaltısı kadar kötü bir penaltı izlemedim ama. 9 metre mesafedeki kale için topun dibine o kadar girilir mi ya?

Maalesef Sivas Belediye maçında rakip sahada görülen 2 gereksiz kırmızı kart ile takımı 2 hafta eksik bırakması, sezon başından beri sahada isteksiz mücadelesi, hal ve hareketleri ile artık Sakaryaspor için mücadele edebileceğini sanmıyorum.

Benim görüşüm yeşil siyahlı yönetim bu sezon kötü bir performans sergileyen, sahada hiçbir şekilde istekli bir oyun ortaya koymayan Ümit Yasin ve Berkay Can ile yollarını ayırmalı. Devre arasında kesin olarak en az 2 stoper alınmalı. Şampiyonluk istiyorsak erken biletleri kesmemiz lazım. Yoksa sonra daha geç olabilir.

Sonuç olarak yine kupa yine hüsran bir Sakarya. Yine hatalar silsilesi. Şimdi lige dönme vakti. Kongre sürecini ve Pendik maçını en az kayıpla atlatıp önümüze bakma zamanı. Artık bu liglerde oyalanacak gücümüz ne camia olarak ne de taraftar olarak kalmadı.